Violenţa sexuală împotriva noastră, a fetelor și a femeilor, este larg răspândită și acceptată, așa încât atunci când suntem agresate nu suntem crezute sau suntem învinovățite și responsabilizate pentru cele întâmplate. Ca fete și femei, suntem descurajate să vorbim despre experiențele de violență confruntate, să depunem plângere la Poliție și rareori primim sprijinul de care avem nevoie. Atunci când încercăm să facem ceva - pentru noi însene sau pentru o prietenă, colegă, rudă -  ne lovim de lipsa acută de informații și de resurse adecvate. Întregul proces, de la depunerea plângerii până la soluționarea în instanță, poate reprezenta o traumă în plus, și este imposibil de parcurs fără un sprijin informat și empatic.

Prin proiectul „Sprijin după viol” ne propunem să abordăm aceste probleme în cadrul unor ateliere interactive. Te încurajăm să participi! Împreună, vom discuta despre violența sexuală în multiplele sale forme, în special despre viol. Vom vorbi despre nevoile specifice ale persoanelor care s-au confruntat cu agresiuni sexuale, despre solidaritate și cum putem acționa ca persoane de sprijin. Vom vorbi despre procedurile de raportare, instituțiile responsabile, legislația aferentă și la ce să ne așteptăm dacă vrem să urmăm acest proces, fie pentru noi, fie pentru o altă persoană căreia vrem să îi oferim suport. La sfârșitul atelierului, vei primi o serie de materiale care să te ajute să transmiți mai departe cunoștințele dobândite.

 

CUI NE ADRESĂM?
Atelierele sunt destinate persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani, atât celor care se identifică ca fete și femei, cât și băieților și bărbaților trans sau oricăror persoane trans. La fiecare atelier va participa un grup format din maximum zece persoane.

CÂND?
Atelierele sunt organizate în perioada mai-august 2014. Pentru primele doua sesiuni, care vor avea loc pe 3-4 mai și 17-18 mai, termenul limită pentru înscriere este 20 aprilie.


UNDE?
Atelierele vor avea loc la sediul „Centru Feminist Sofia Nădejde”, Str. Gh. Mandrea nr. 4, sector 2, București.


ALTE DETALII
Atelierele vor fi facilitate de către o echipă formată din două persoane din colectivul „Sprijin după viol”.
Fiecare atelier se va desfășura pe parcursul a două zile, întâlnirile vor avea loc între orele 10:00 – 18:00, cu o pauză de prânz și pauze de ceai/cafea. Atelierele sunt gratuite. Masa de prânz și răcoritoarele vor fi oferite de organizatoare.

CUM TE POȚI ÎNSCRIE?
Pentru a putea participa, te rugăm să ne trimiți un e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. cu datele tale de contact, câteva cuvinte despre tine și câteva rânduri despre motivul pentru care vrei să participi. La încheierea perioadei de înscriere, te vom contacta pentru a-ți oferi detaliile necesare.
Pentru informații suplimentare și alte întrebări, scrie-ne un e-mail și îți vom răspunde în scurt timp.
Te aşteptam la ateliere!


Colectivul „Sprijin după Viol”
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Tel.: 0734 377 939
sprijindupaviol.wordpress.com

*Colectivul „Sprijin după viol” este un grup de femei care a iniţiat acest proiect pentru a compensa lipsa unor informații sistematizate despre resursele ce ar putea fi de ajutor persoanelor care au trecut prin situații de violență sexuală. Ca grup, ne-am informat și am învățat împreună, iar acum vrem să  împărtăşim aceste cunoştinţe prin intermediul atelierelor propuse. Proiectul este finanţat prin fondul FRIDA – The Young Feminist Fund.

 

Sursa: http://sprijindupaviol.wordpress.com

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea