Alexandra Ana

Abstract
Intrebarea  la care incerc sa raspund in cadrul acestei lucrari este daca obiectiile feministe cu privire la multiculturalism vizeaza sau ar trebui sa vizeze drepturile comunitatilor culturale minoritare sau mai curand ar fi utila o remodelare a criticilor asupra patriarhatului ce imbraca diverse forme. O parte din criticile aduse multiculturalismului din perspectiva egalitatii de gen accentueaza ideea binarismului intre societatile de cultura occidentala, ca fiind mai putin patriarhale si cele non-occidentale, mult mai profund patriarhale . Contestand acesta prezumtie, prin prisma faptului ca nu consider ca poate fi calculat gradul de patriarhat din cadrul unei societati , doresc in acesta lucrare sa argumentez in favoarea unei abordari ce vizeaza atat caracteristicile patriarhale traditionale ale anumitor comunitati minoritare culturale, cat si caracteristicile patriarhale moderne ale societatilor vestice si totodata interconexiunile dintre comunitatile culturale majoritare si cele minoritare si modul in care acestea contribuie si se sprijina reciproc in mentinerea inegalitatii de gen sub diferite forme in diferite societati.

 


Domeniu: Stiinte politice
Cuvinte cheie: feminism, multiculturalism, cultura, drepturi colective, gen, oprimare
Despre autoare: Alexandra Ana este absolventa a Facultatii de Stiinte Politice din cadrul Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative (SNSPA). A absolvit facultatea in anul 2010, iar in prezent urmeaza cursurile Masteratului de Gen, Politici si Minoritati din cadrul SNSPA.

Ataşamente:
URLDescriereMărime fişier
Accesează URL-ul (http://feminism-romania.ro/images/PDF/article/585/Patriarhat_versus_egalitate_de_gen_o_perspectiva_asupra_criticilor_feministe_cu_privire_la%20_multiculturalism.pdf)Feminism si Multiculturalism 121 kB

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea