0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Asociaţia SEXUL vs BARZA şi Asociaţia FRONT organizează o dezbatere pentru a marca Ziua Mondială a Contracepţiei. Vineri, 26 septembrie, ora 12:00, la sala Aula Magna a Facultăţii de Drept.

Ce este educația sexuală, mai departe de tabuuri? Cine sunt actorii care decid dacă există educație sexuală în școală sau nu? Cine sunt oamenii preocupați să facă ceva în această direcție? Ce rol au tinerii, dar și părinții în conversația despre educație sexuală?

Adauga un comentariu

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Greva domesticaDe 8 Martie sărbătorim femeile. Ni se oferă flori, mărţişoare, reduceri la cosmetice, la coafor, haine. Ne străduim să ne facem frumoase, ieşim în oraş, ne simţim speciale. Când ajungem acasă mirajul dispare: trebuie să spălăm vasele. Şi să facem curăţenie. Zi de zi, aceeaşi rutină. Ore în şir.

Gătit-spălat-vase-spălat-rufe-călcat-strâns-gunoiul-teme-cu-copiii-povestea-de-noapte-bună-oboseală-adormit-buştean-pe-canapea-cu-tv-aprins.

Sau variaţiuni pe aceeaşi temă. Ideea principală o simţim cu toatele: epuizare, stres, oboseală. Pentru unele dintre noi, se adaugă şi efortul de la serviciu. Pentru altele, rămâne doar această muncă, invizibilă, neapreciată, neplătită.


Ce-ar fi să intrăm în grevă? Să refuzăm să mai facem singure această muncă. Să refuzăm exploatarea. Hai să cerem răspicat parteneriat în viaţa privată, prin non-acțiune!


Indiferent dacă avem un serviciu sau nu, acasă muncim singure.

În cuplurile heterosexuale, munca domestică este realizată de femei într-o proporţie covârşitoare de peste 80%.
Munca domestică a femeilor este invizibilă. Nu-i aşa că este atât de normal şi natural să fie făcută de femei încât nici nu ne gândim la asta? Consumul mental, stresul, oboseala sunt la fel de invizibile. Munca domestică nu este niciodată definită. Ce înseamnă „să faci curat”? Sau „a avea grijă de un copil”? Foarte multe sarcini pe care le facem automat, fără să ne gândim la ele cu adevărat: cât timp ne ocupă, cât efort, câte resurse, ce buget, ce altceva am putea face în acel timp?

 

Adauga un comentariu
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Scrisoare deschisă către


Societatea de Televiziune Română
Consiliul Național al Audiovizualului


Organizațiile semnatare, cu activitate in domeniul luptei impotriva violentei in familie, trag un semnal de alarmă în legătură cu emisiunea „Prețuiește viața” edițiile difuzate pe 20 octombrie și 27 octombrie 2013.

Găsiți înregistrările aici: http://www.tvrplus.ro/emisiune-pretuieste-viata-5797
ediția 20 octombrie - partea I, min 26-30 si 52-1.05 (pana la finalul partii I), partea a II-a: min. 00-9
ediția 27 octombrie - partea I, min 12.40 – 22, cu accent asupra minorei min.14.30 - 15.45.


Cazul „rezolvat” în direct a implicat o minoră de 9 ani și pe mama sa. Cele două se aflau într-o situație tragică, cunoscută de realizatorii emisiunii și prezentată ca atare în mod intenționat publicului. Minora a fost pusă în situații dureroase, în public, adresându-i-se întrebări legate de evenimentele violente suferite în familie. Analizând emisiunea, profesioniștii semnatari ai acestei petiții sunt preocupați de eventualele consecințe ale dezvăluirii publice a experiențelor suferite. Minora fiind elevă, colegii ei au putut urmări aceste momente, ceea ce poate crește o dată în plus vulnerabilitatea minorei. Considerăm că modul de derulare al emisiunii a încălcat următoarele prevederi:

 

Adauga un comentariu

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Subcategories

 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea