Invitație la seminarul public ”Violența sexuală: de la tăcere la politici pentru siguranța femeilor”

Rețeaua informală Rupem tăcerea despre violența sexuală formată din 14 organizații neguvernamentale care promovează egalitatea de gen și acționează impotriva violenței  asupra femeilor, are deosebita plăcere de a vă invita la:

Seminarul Național “ Violența sexuală: de la tăcere la politici pentru siguranța femeilor

Unde:  Hotel Capitol, Calea Victoriei nr. 23, București

Când:  Marți, 21 aprilie 2015; Ora: 9:30 – 14:00

 
România a semnat în 2014 Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și violenței domestice, care menționează în mod distinct violența sexuală. Acest seminar public are rolul de a aduce împreună reprezentanți ai instituțiilor publice precum Departamentul pentru Egalitate de Șanse Între Femei si Barbați, Ministerul Public, Autoritatea pentru Protectia Drepturilor Copilului și Adopții, Poliție etc. și reprezentanți ai ONG-urilor din rețea pentru un dialog legat de drepturile și asistența victimelor violenței sexuale. Dialogul se va baza pe experiența de lucru de 12 luni a rețelei și pe analize elaborate de experți, documente ce se găsesc la http://www.violentaimpotrivafemeilor.ro.
Seminarul va fi deschis de Dna Ioana Cazacu, Secretar de Stat în cadrul MMFPSPV, Departamentul pentru Egalitate de Șanse Între Femei si Barbați.
 
Experte ale asociației Stigamot din Islanda, Gudrun Jonsdottir și Anna Thora Kristinsdottir cu peste 25 de ani de experiență în asistarea victimelor violenției sexuale vor prezenta modelul lor de asistare a victimelor.
 
Pentru participare, vă rugăm să vă înregistrați pana in data de 19.04.2015 prin completarea urmatorului formular  - click aici seminar public
Pentru informați suplimentare si confirmari:
Irina Costache, mobil 0721213696
email irinuca.costache [at] gmail.com
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea