O șansă de recuperare pentru femeile dependente de alcool sau droguri

Asociația Crucea Albastră din România oferă cure de tratament în urma dependenței de alcool sau droguri în cadrul centrului de reabilitare „Insula Speranței” din Șelimbăr, județul Sibiu, prin intermediul proiectului „Reabilitarea dependenților de alcool și droguri din medii defavorizate”.

 

Prin acest proiect persoanele dependente pot fi admise în centrele de reabilitare ale Crucii Albastre fără a plăti contribuția standard la costurile tratamentului,obiectivul proiectului fiind facilitarea accesului la tratamentul de reabilitare pentru 40 de persoane dependente de alcool sau droguri din medii defavorizate, în serii de câte zece pacienţi.

Persoanelor care aparțin unor categorii sociale defavorizate sau vulnerabile, precum tinerii, persoanele din mediu rural, cu statut socio-economic precar, de etnie roma sau aparținând minorităților sexuale, li se acordă prioritate în cadrul proiectului.

Condițiile de acordare a serviciilor oferite în cadrul acestui proiect sunt:

- recunoașterea dependenței de alcool sau droguri, instalate în urmă cu cel puţin un an

- existența unei motivații pentru terapie și pentru abstinența de lungă durată

- absența afecțiunilor medicale grave sau a tulburărilor psihice severe

- o perspectivă realistă de a avea un domiciliu stabil după externare

- absența veniturilor sau dovada unor venituri insuficiente pentru a putea achita costurile tratamentului la centrele de reabilitare.

 

Asociația Crucea Albastră din România este o organizație umanitară, afiliată la Federația Internațională a Crucii Albastre, care are ca misiune asigurarea de asistență de specialitate dependenților de alcool și de droguri. Crucea Albastră patronează două centre de reabilitare psiho-socială, unul pentru bărbați, în situat în localitatea Șura Mică, și unul pentru femei, la Șelimbăr, ambele în apropierea orașului Sibiu. Din 1997, centrul Insula Speranței a găzduit peste 500 de femei dependente de alcool, medicamente sau droguri, de toate vârstele și din toate categoriile sociale. Tratamentul la centre nu se axează pe terapia medicamentoasă, ci pe terapie de grup, ergoterapie, psihoterapie individuală, terapie prin artă și consilierea familiei.

Proiectul „Reabilitarea dependenților de alcool și droguri din medii defavorizate” este finanțat de Programul de Cooperare Elvețiano-Român prin Fondul Tematic pentru Participarea Societății Civile.

Puteți găsi mai multe detalii pe website-ul asociației www.dependenta.org sau la numărul de contact 0727091342 (Ștefan Iancu, asistent de proiect).

 

Ataşamente:
FişierDescriereMărime fişier
Download-ează fișierul (crucea albastra - proiect.doc)crucea albastra - proiect.doc 87 kB
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea