Protest negru pentru apărarea drepturilor la viață și la sănătate ale femeilor din Polonia

#BlackProtest #CzarnyProtest

Protest negru pentru apărarea drepturilor la viață și la sănătate ale femeilor din Polonia - 3 octombrie 2016.

Cerem accesul la o educație sexuală sigură, la contracepție și la proceduri in vitro eficiente. Luptăm împotriva înăspririi legilor în ceea ce privește avortul.

De ce protestăm?

1. Proiectul de lege acceptat de parlamentul polonez va amenința și mai mult sănătatea și libertatea femeilor care trăiesc în Polonia. Le va forța să nască copii care vor muri la scurt timp după naștere sau pe cei care au rezultat în urma violului, prin urmare fiind o amenințare pentru viața unei femei gravide!

2. Acest lucru determină începutul unei vieți umane protejată prin fertilizare, făcând ilegale anumite metode contraceptive (ex. steriletul), metode de concepție (ex. In vitro), precum și multe teste parenatale (ex. Amniocenteză).

Introducerea amendamentelor dezbătute la legea avortului va avea ca rezultat:

1. Doctorilor le va fi frică să trateze femeile ale căror sarcini sunt riscante, atât doctorul cât și mama pot face închisoare pînă la 5 ani.

2. Doctorii nu vor mai face niciun fel de demers pentru a salva viața unei femei gravide (ex. Cu o sarcină extrauterină) până când se va ajunge la “o amenințare directă la viața femeii”. În acest caz, noi și prietenele/mamele/surorile/fiicele noastre vom primi ajutor numai în momentul în care vom fi în chinurile morții.

3. Orice femei sau fată care a rămas gravidă în urma unui viol va fi forțată să nască fără a se lua în considerare vârsta, situația ei financiară sau familială.

4. O mamă care așteaptă un copil cu malformații care ar cauza moartea lui imediat după naștere, nu va avea de ales și va trebui să păstreze sarcina și să o vadă crescând înauntrul ei până când va naște și va deveni martora morții copilului ei.

5. O femeie care a suferit un avort spontan, dincolo de marea tragedie cu care se confruntă, se poate aștepta să fie investigatâ de poliție și să fie supusă la o serie de audieri.

6. Testele prenatale vor fi reduse considerabil, prin urmare diagnosticarea și tratarea unui copil nenăscut vor deveni aproape imposibile.

Sursa: pagina de Facebook a evenimentului de solidarizare organizat la Bucuresti.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea