SEXUL vs BARZA | Educație sexuală în format video

 

Adriana Radu şi Asociaţia FRONT vor să pornească un proiect de educaţie sexuală pentru tineri, care se va numi SEXUL VS BARZA,  cu ajutorul Restart România.


Avem nevoie de suportul vostru!
40% din ceea ce va duce proiectul nostru în faza următoare sunt voturile voastre.


 

Ce fel de proiect?


Un proiect  videoonlinede educație sexualăpentru copii mari şi adolescenţi, în cadrul căruia se va vorbi deschis, încurajând o atitudine tolerantă şi sănătoasă, despre: corp, reproducere, sex, orientare sexuală şi minorităţi sexuale, stereotipuri de gen, porn, dragoste şi relații interpersonale, agresiuni sexuale şi recunoaşterea lor, sexul în dimensiune lui legală.

 


Pentru cine?


  • pentru fetele pentru care vrem altceva decât să nu ştie cum le funcţionează corpul şi s-o afle pe bucăţi din tot felul de surse care le fac să-şi piardă încrederea în ele, cum s-a întâmplat  cu generaţia noastră;
  • pentru copiii care se tem de copii cu altă sexualitate decât a lor;
  • pentru adolescenţii care nu ştiu că e OK să fii gay;
  • pentru băieţii care nu ştiu care e treaba cu sexul şi nu găsesc pe cineva să le explice şi învaţă din porn, fiindcă atunci când se face, educaţia sexuală se adresează mai degrabă fetelor;
  • cu gândul la cele 733 de fetițe între 10 şi 14 ani care au născut în 2010 în România;
  • cu gândul la acele foste colege de liceu care au rămas însărcinate şi nu au mai putut  să continue şcoala;
  • cu gândul la mamele noastre, în a căror copilărie educaţie sexuală nu era sub nicio formă o temă de discutat,  şi care au avut de suferit din cauza asta.De ce?

Pentru că, în România, educația sexuală este tabu, iar asta îi afectează  pe copiii și adolescenții români în fiecare zi. Din pudoare, fiindcă nici cu ei nu s-a purtat discuția asta, fiindcă nu au cunoștiințele necesare, fiindcă le e teamă în mod eronat de încurajarea implicită a debutului timpuriu al vieții sexuale, mulți părinţi evită să le vorbească copiilor lor despre sex. În acelaşi timp,  în programa şcolară, educaţia sexuală este redusă la un câteva teme pe an în cadrul manualelor unei materii opționale (în timp ce religia se face şi la clasa 0).


Pentru că nu există discuţii deschise despre minorităţi sexuale în școli, intoleranţa faţă de acestea este pregnantă, iar  tinerii nu se pot informa deschis despre sexualitatea lor sau a altora.


Cum?
Cu hotărâre, minte deschisă şi entuziasm din partea noastră, cu reviewuri pozitive din partea juriului Restart România,  şi cu susţinere din partea voastră.


Nu putem sublinia cât de importantă este susţinerea voastră40% din ceea ce va duce proiectul nostru în faza următoare sunt voturile voastre.


Pentru asta aveţi nevoie de un cont pe Restart Romania http://restartromania.techsoupglobal.org/user/register
Se pun ca voturi: numărul de persoane care dau Follow proiectului, numărul de persoane care comentează în mod pertinent iniţiativa noastră, numărul de voturi concret din perioada de votare (votarea propriu zisă începe sâmbătă, 13 octombrie).


Încă o dată, găsiţi o descriere detaliată a proiectului nostru aici: http://restartromania.techsoupglobal.org/project/sexul-vs-barza .

Vă mulţumim tare mult.


Încrezătoare în cunoaşterea post-barză,


Adriana Radu şi Asociaţia FRONT

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea