Ura nu ne închide gura! Cum răspundem hate-speech-ului online?

 

Week-end-ul viitor sunteţi invitate/i să luaţi parte la o serie de ateliere despre hate-speech-ul în mediul online. Prima zi de discuţii este dedicată sexismului, homofobiei şi rasismului iar a doua zi, duminică, violenţei în libertatea de exprimare şi hate-speech-ului promovat de extrema dreaptă.


23 - 24 martie, Spaţiul Platforma, Calea Moşilor nr. 62 - 68, Bucureşti. (în cladirea MNAC Anexă, etaj 1).


Pentru participare trimiteţi un mail la: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


Ideea acestor ateliere a venit din experienţele noastre legate de discursul misogin, rasist, homofob şi în general pro-normativitate şi anti-minorităţi prezent în spaţiul online din România, în articole din presa comercială, alternativă sau de pe bloguri, în comentariile la aceste articole sau la propriile noastre intervenţii în spaţiul online. Trauma şi frustrarea noastră sunt adâncite de normalizarea sau chiar protejarea acestor acte discursive, fie prin minimizarea violenţei lor (sunt satiră/sunt doar vorbe/spun adevărul/reprezintă majoritatea/sunteţi prea sensibile/nu înseamnă nimic), prin justificarea dreptului la liberă exprimare, sau agresarea şi intimidarea verbală directă a celor care exprimă poziţii critice.


Dorim ca în cele două zile de ateliere să oferim un spaţiu de discuţie, împărtăşire de experienţe, cunoştinţe şi creativitate şi mai ales de găsire a unor strategii şi modele de a lupta împotriva acestor violenţe.


Atelierele sunt structurate astfel încât să permită explorarea din mai multe perspective a problemei hate-speech-ului online in contextul concret în care trăim. Discuţiile sunt libere, orientate de scurte prezentări introductive.


PROGRAM


Sâmbătă 23 martie

14:00 – 15:30 Sexism şi hate-speech online

Pauză

16:00 – 17:30 Homofobie şi hate-speech online

Pauză

18:00 – 19:30 Rasism şi hate-speech online


Duminică 24 martie


14:00 – 16:00 Violenţă în libertatea de exprimare

Pauză

16:30 – 18:30 Extrema dreaptă şi hate-speech-ul. Controlul corpurilor nedezirabile

http://www.facebook.com/events/138525392986697/
http://nuuriionline.wordpress.com/

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea