Asteptam prezentarile proiectelor la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

FUNDATIA "PRO WOMEN"


1. Femei antreprenor in rural

Perioada: Noiembrie 2008 - August 2011

Finantator: Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltare Resurse Umane POSDRU

Buget: 6.090.000 Lei

Aplicant: Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala Bucuresti

Parteneri: Fundatia Pro WOMEN Iasi

Colaboratori: Primariile din 15 judete

Scopul proiectului

Cresterea spiritului antreprenorial in randul femeilor din zona rurala. Motivarea, dezvoltarea abilitatilor si cunostintelor necesare initierii si sustinerii unor activitati lucrative in randul femeilor din mediul rural.

Grupuri tinta

 • 1.116 femei din mediul rural care vor urma un stagiu de formare in antreprenoriat, cursuri de operare PC si vor primi asistenta in inceperea unei afaceri

Locatii

63 comune din 15 judete: Comunele Lazareni (jud. Bihor), Baisoara, Marisel, Sanpaul, Viisoara (jud. Cluj), Barna, Ghilad, Giera, Liebling, Tormac (jud. Timis), Garda de Sus (jud. Alba), Parau, Recea, Sercaia (jud. Brasov), Laslea, Valea Viilor (jud. Sibiu), Giurgita, Melinesti, Perisor, Plenita, Scaesti, Urzicuta (jud. Dolj), Herasti, Letca Noua, Oinacu, Roata de Jos, Varasti (jud. Giurgiu), Borcea, Perisoru, Sarulesti, Stefan cel Mare, Vasilati (jud. Calarasi), Botoroaga, Ciolanesti, Necsesti, Talpa, Tatarasti de Jos (jud. Teleorman), Ceatalchioi, Jijila, Luncavita, Nufaru, Topolog (jud. Tulcea), Braiesti, Copalau, Draguseni, Hudesti, Prajeni (jud. Botosani), Cristesti, Fantanele, Scheia, Sinesti, Victoria (jud. Iasi),  Arbore, Cacica, Calafindesti, Frumosu, Sucevita (jud. Suceava), Arsura, Falciu, Ibanesti, Lunca Banului, Vetrisoara (jud. Vaslui).

Activitatile desfasurate in cadrul proiectului

 • Incheierea unor contracte formale cu autoritatile publice din comunitatile care vor fi implicate in proiect
 • Realizarea unui studiu calitativ privind potentialul local pentru dezvoltarea de activitati lucrative
 • Crearea si administrarea unui website
 • Sustinerea unor discutii publice pe tema antreprenoriatului in comunele implicate
 • Organizarea de cursuri de operare PC si de ateliere destinate dezvoltarii spiritului antreprenorial
 • Infiintarea atelierelor de antreprenoriat
 • Dezvoltarea la nivel national si judetean a capacitatii de asistenta tehnica necesara sprijinirii implementarii initiativelor definite in cadrul atelierelor
 • Realizarea ghidurilor specializate pentru tipurile de afaceri specifice acestor femei
 • Organizarea unor interviuri trimestriale la radio, TV, ziare cu femei beneficiare ale proiectului in fiecare din cele 15 judete


2. Locul meu pe piata muncii

Perioada: 31 Noiembrie 2009 - 31 Ianuarie 2011.
Finantator: Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial de Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni!
Aplicant: Mercury360 Communications
Parteneri: Fundatia Pro WOMEN, Iasi si Inspectia Muncii, Bucuresti

Obiectivele proiectului

 • Asistarea studentilor in procesul de tranzitie de la viata universitara la viata profesionala
 • Imbunatatirea capacitatii de ocupare a tinerilor aflati in cautarea unui loc de munca in vederea facilitarii insertiei pe piata muncii

Principalele activitati desfasurate
Proiectul pune la dispozitie o serie de instrumente ce sunt de ajutor in obtinerea jobului dorit printr-o mai buna cunoastere de sine, o mai buna intelegere a contextului pietei muncii, o utilizare eficienta a instrumentelor de gasire a unui job potrivit si, nu in ultimul rand, o buna cunoastere a implicatiilor legale la angajare. Experti in consiliere vocationala si orientare profesionala sunt la dispozitia voastra pe toata durata proiectului.

Ce am eu special de oferit unui angajator? Ce job imi doresc cu adevarat? Cum arata locul in care vreau sa lucrez? sunt doar cateva din intrebarile la care proiectul "Locul meu pe piata muncii" incearca sa raspunda printr-o serie de evenimente:

* Caravana in universitati
* Sesiuni de informare in plen
* Sesiuni de consiliere one-on-one
* Completarea profilului de comunicare sau de afaceri
* Targuri de joburi
* Evenimente ale asociatiilor studentesti
* Campanie media
* Website www.pasestecudreptul.ro

Anul acesta, caravana Locul meu pe piata muncii va trece prin 8 orase: Pitesti, Bucuresti, Cluj, Brasov, Timisoara, Constanta, Iasi, Craiova.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati Managerul de proiect
Claudia Cochina
POSDRU/60/2.1/S/41492
Mercury 360 Communications SRL
Tel: 021-204.65.65
Fax: 021-204.65.66
Mobil: 0721.222.240

----------------------

Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen - FILIA

Cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei împotriva femeilor, Centrul FILIA anunţă desfăşurarea a două acţiuni publice. În data de 25 noiembrie, începând cu ora 17,00 în staţiile de metrou Unirii 1 şi Unirii 2, membrii şi voluntarii Centrului vor împărţi călătorilor pliante cu informaţii despre fenomenul violenţei împotriva femeilor, purtând tricouri cu mesaje special concepute pentru a atrage atenţia asupra pretextelor pe care victimele violenţei le invocă pentru a ascunde urmele bătăilor primite în familie.

Sâmbătă, 27 noiembrie, începând cu ora 11, la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Centrul FILIA va organiza un workshop adresat studenţilor pentru a-i informa şi sensibiliza, pentru a promova un grad de toleranţă zero faţă de fenomenul violenţei împotriva femeilor.


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea