În luna mai se împlinesc trei ani de la lansarea site-ului Feminism România. Cu această ocazie, site-ul îşi deschide larg porţile tuturor celor care vor să contribuie cu articole feministe.

Ai opinii pe una din temele de mai jos şi ai vrea să le vezi publicate? Ai trecut prin experienţe personale pe care ai vrea să le împărtăşeşti şi altora? Sau poate ţi-ar plăcea să faci o analiză interesantă, folosindu-te de cunoştinţele tale în domeniu?

Aşteptăm articole cât mai diverse, în stilul propriu al fiecăruia, pe care le vom selecta spre publicare în următoarele săptămâni. Ulterior, un juriu format din membre ale echipei site-ului nostru va alege cele mai bune trei articole publicate. Ele vor fi premiate simbolic cu cărţi feministe și cadouri surpriză, în cadrul unei petreceri care va avea loc la sfârşitul lunii mai.

Poţi scrie pe teme ca:

  • Reprezentarea femeilor în filme, seriale, jocuri video;
  • Activismul FEMEN –organizaţia de origine ucraineană a căror activiste protestează topless împotriva nedreptăţilor asupra femeilor. Pro sau contra?
  • Femeile şi Biserica Ortodoxă;
  • Violenţa împotriva femeilor (violenţă în familie, viol, hărţuire sexuală, violenţă simbolică, trafic de fiinţe umane, FGM);
  • Gen și discriminare multiplă: cât de vizibile sunt în feminismul românesc femeile sărace, femeile rome, femeile în vârstă, lesbienele etc.?
  • Ce înseamnă să fii mamă în România de azi?
  • Drepturile reproductive şi sexuale (avort, contracepţie, educaţie sexuală);
  • Hipersexualizarea femeilor in mass media (emisiuni de divertisment, tabloide).

Tematica este orientativă. Poţi scrie despre alte subiecte cu condiţia să trateze o problematică feministă.

Trimite-ne articolul tău cu dimensiuni între 1000 și 2500 de cuvinte (1-5 pagini) pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., în săptămânile următoare până cel târziu la data de 20 mai 2013.


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea