INVITAŢIE DEZBATERE
STEREOTIPURI DE GEN ÎN MANUALE

Maine, 11 aprilie 2012, ora 17.00

Sala de conferinţe a Facultăţii de Sociologie din Bucureşti, str. Schitu Măgureanu nr. 9, sector 5

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în parteneriat cu Asociaţia FRONT, organizează, în data de 11 aprilie a.c., dezbaterea Stereotipuri de gen în manuale.
Dezbaterea este generată de sesizarea adresată de către Alianţa Antidiscriminare a tuturor Tăticilor – T.A.T.A. Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, cu privire la speţa „MECTS discriminează taţii din România în abecedare”.
Discuţiile vor avea ca punct de plecare prezentarea rezultatelor cercetării Aspectele de gen şi valorile promovate de manualele din ciclul primar, desfăşurată în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011, coordonată de către doamna Doina-Olga Ştefănescu, profesoară la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi realizată cu ajutorul masterandelor din anul II din cadrul masterului „Politici, gen şi minorităţi”. Vor contribui, prin intervenţii, experţi şi cercetători din domeniul educaţiei şi în problematica egalităţii de gen în educaţie, reprezentanţi ai MECTS, autori de manuale, profesori şi reprezentanţi ai societăţii civile.
Acest eveniment are drept scop analiza şi identificarea modelelor de rol pentru femei şi bărbaţi promovate în manualele de ciclu primar, în vederea desprinderii unor concluzii cu privire la existenţa elementelor şi ipostazelor discriminatoare de gen, dar şi a celor care redau reprezentări stereotipale pentru ambele genuri.

 

AGENDA DEZBATERII:

17.00 - 17.15 -  primirea participanţilor, welcome coffee;

17.15 -  18.15 – deschiderea dezbaterii:

- prezentarea speţei „MECTS discriminează taţii din Romania în Abecedare”, conf. univ. dr. Cristian Jura, secretar de stat,  membru al Colegiului Director al CNCD;

- prezentarea rezultatelor cercetării Aspectele de gen şi valorile promovate de manualele din ciclul primar, Ilona Voicu, preşedintă asociaţia FRONT.

- concluzii asupra rezultatelor cercetării, Doina Olga Ştefănescu, conf. univ. dr. SNSPA, expertă în domeniul studiilor de gen pentru educaţie.

18.15 – 19. 00 Speakeri

- Gabriel Andreescu, conf. univ. dr. SNSPA. expert în problematica drepturilor omului;

- Mirescu Silviu Cristian, director al Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţămantul Preuniversitar;

- Bogdan Drăghici, preşedinte asociaţia T.A.T.A.;

19.00 – 20.00 – sesiune de întrebări şi răspunsuri; concluzii.


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea