Asociaţia ANAIS din Bucureşti oferă victimelor violenţei domestice: consiliere şi asistenţă juridică gratuită, sprijin în vederea obţinerii ordinelor de protecţie, găzduire temporară în condiţii de siguranţă, servicii de informare şi reintegrare socială.


Nu trece dacă taci

Bătăi, înjurături, ameninţări, scandaluri, abuzuri, teamă şi neputinţă. Sunt doar câteva dintre lucrurile urâte cu care se confruntă zilnic victimele violenţei în familie. De cele mai multe ori femei şi copii, care depind de veniturile soţului. Şi de locuinţa în care trăiesc împreună. Pare o situaţie fără rezolvare, dar nu e aşa. Se poate rezolva. Asociaţia ANAIS oferă sprijin concret în astfel de cazuri.

Cum te poate ajuta Asociaţia ANAIS?

Cu ajutorul legii şi al Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti îţi va oferi tot sprijinul de care ai nevoie. În asociaţia ANAIS vei întâlni oameni inimoşi care îşi pot asculta problemele, îţi pot explica legea şi îţi pot oferi gratuit tot sprijinul juridic de care ai nevoie. De asemenea, te pot ajuta cu o locuinţă provizorie şi orice altceva presupune rezolvarea situaţiei.

În caz de violenţă în familie solicită un Ordin de Protecţie

Începând cu 2012, legea împotriva violenţei în familie a fost completată pentru a-i proteja şi mai bine pe cei care suferă. Acum agresorul este obligat să părăsească locuinţa şi îi este interzis să se apropie de victimă şi de copii.

Violenţa în familie nu înseamnă doar bătaie. Ci orice „acţiune fizică sau verbală, săvârșită de către un membru al familiei împotriva altui membru al aceleiaşi familii”. Legea te apără de toate formele de violenţă care pot fi: violenţă verbală, violenţă psihologică, violenţă fizică, violenţă sexuală, violenţă economică, violenţă socială sau violenţă spirituală.

Contactează urgent asociaţia Anais!

Dacă eşti în această situaţie sau cunoşti pe cineva care suferă din cauza violenţei în familie, sună la 0736-380.879 şi vorbeşte cu un reprezentant al asociaţiei ANAIS.

Email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Website: http://asociatia-anais.ro/


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea