The Feminist Poster Project reprezinta un proiect on-line initiat in iulie 2010, in scopul incurajarii designului, tiparirii si distribuirii  de postere, carti postale si stickere cu caracter feminist, astfel incat aceste productii sa fie cat mai vizibile, inclusiv prin afisare in locuri publice, asa cum precizeaza mesajul afisat pe site-ul proiectului: “Materialele publicitare cu caracter sexist si mesaje media pline de misoginism sunt pretutindeni in jurul nostru. Daca vrem sa luptam cu aceasta propaganda patriarhala, trebuie sa ne producem propriile noastre imagini si mesaje. Mi-ar place sa vad postere feministe pe ziduri, semne feministe peste reclamele sexiste, stickere feministe peste... semne stradale si carti postale feministe in cutiile noastre postale. Mi-ar place sa vad o schimbare in mediile noastre si o schimbare in mintile oamenilor. Sper ca The Feminist Poster Project sa ajute la atingerea acestor obiective”

Oricine poate sa contribuie cu propriile creatii, iar pe site-ul proiectului se gasesc informatii si link-uri utile, despre tehnici de realizare a posterelor. Designerii pot utiliza orice limba, orice stil/tehnica si orice subiect sau tema cu caracter feminist. Contributiile trebuie sa fie insotite de o licenta de copyright care sa permita oamenilor tiparirea si reproducerea acestora, in conditiile impuse de autor. Pentru mai multe detalii cu privire la modalitatile de participare:

http://feministposterproject.wordpress.com/how

De asemenea, oricare dintre creatiile postate pot fi utilizate gratis, in scopuri non-comerciale (actiuni, decorarea locuintei sau a unor sedii etc.).

Pentru a vedea creatiile incluse pana in prezent in proiect, dar si pentru mai multe informatii puteti accesa: http://feministposterproject.wordpress.com


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea