Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen FILIA prezinta A C A D E M I A   B O E M A editia II

Sa descoperim femeile din carti!

Miercuri, 13 aprilie 2011, ora 19 va asteptam in Café BOHÈME (str. Caderea Bastiliei nr. 11, vis-a-vis de ASE)
la o discutie amicala cu scriitoarea Ioana NICOLAIE
Moderatoare: Miruna Vlada si Andreea Molocea

Traim intr-o lume a paradoxurilor. Cand spunem mediu academic, ne imaginam un spatiu rigid, ultra-rational, sterp, rupt de cotidian, ferecat intr-un „turn de fildes” al teoriilor. Iar cand spunem boema ne gandim la domeniul artistic, si el rupt de lume, dar la cealalta extrema, caracterizat prin naivitate, visare, irational, excese, dezordine, melancolie, ferecat de asemenea intr-un alt „turn de fildes”. Cu ocazia editiei a II-a a Academiei Boeme, Centrul FILIA isi propune sa ne convinga sa coboram din turnurile noastre de fildes, reale sau inchipuite, pentru a ne intalni la o cafea si a ne cunoaste mai bine cu scriitoarea Ioana NICOLAIE.


Traim cu totii cu sentimentul ca zi de zi trec pe langa noi oameni frumosi, pe care nu avem ragazul sa ii descoperim. Ne plangem tot timpul ca spatiul public nu ne ofera modele feminine veritabile, ci doar femei-obiect, insa uitam adesea ca tine de noi sa alegem altceva si sa ne cultivam alte modele, pe care le avem in jurul nostru din plin. De aceea ne propunem la aceasta editie sa o avem alaturi pe Ioana NICOLAIE, sa stam cu ea la o cafea, fiindca ea reprezinta acel model de femeie care ne inspira, si in fata careia putem  reinvata sa facem exercitii de  recunostinta si apreciere.
Evenimentul este deschis publicului de orice fel, care vrea sa o cunoasca pe femeia si scriitoarea Ioana NICOLAIE. Vom vorbi liber, prieteneste si necenzurat despre copilarie, feminitate, adolescenta, fictiune, maternitate, povesti, despre cum fetitele devin femei, iar femeile mame ....  si despre tot ceea ce ne va trece prin minte in prezenta aburilor de cafea si a scriitoarei Ioana NICOLAIE. Va fi si o ocazie deosebita pentru a achizitiona cele mai recente volume de proza cu autograful autoarei.

Va puteti confirma prezenta la
Andreea Molocea
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Despre Ioana NICOLAIE

Ioana Nicolaie s-a nascut la 1 iunie 1974 in orasul Singeorz-Bai, judetul Bistrita Nasaud. A absolvit in 1997 Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti, iar in 1998 a terminat cursurile de masterat ale aceleiasi facultati. Dupa absolvire a lucrat in invatamant, presa si in domeniul editorial. Este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania. A debutat cu volumul de versuri Poza retusata in anul 2000. A mai publicat  volumuele de poezie Nordul (2002), Credinta (2003), Cenotaf (2006), romanul Cerul din burta (2005, reeditata in 2010),  cartea pentru copii Aventurile lui Arik (2008), O pasare pe sarma (2008, cartea este in curs de traducere la Editura Castelvecchi, Italia).  Volumul Cerul din burta  fost declarat „Cartea lunii iulie” de catre revista Orizont din Timisoara si a fost nominalizat la Eastern European Literature Award, premiu dat de Bank Austria Creditanstalt si KulturKontakt Austria in cooperare cu Wiesser Verlag. Cartile autoarei au fost nominalizate la premiile ASPRO, la cele ale Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti si la premiile revistei Observator Cultural. Selectii din versurile Ioanei NICOLAIE au aparut in Franta, Anglia, Germania, Austria, Canada, Suedia, Polonia, SUA si Bulgaria.


Organizator:
Centrul FILIA
www.centrulfilia.ro
Eveniment sustinut de
Avon
www.avon.ro
Cafe BOHEME
www.cafeboheme.ro
Editura Polirom
www.polirom.ro
Editura Cartea romaneasca
www.cartearomaneasca.ro
Editura Casa de Pariuri Literare
www.cdpl.ro

Parteneri media
www.observatorcultural.ro
www.feminism-romania.ro
www.garbo.ro
www.121.ro
www.agentiadecarte.ro


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea