S-a stins din viata Ioana Nemes, considerata unul dintre cei mai importanti artisti romani de pe scena de arta contemporana. Lucrarile ei au fost expuse la SecessionVienna (2010), Istanbul Biennial, (2009), Smart Project Space Amsterdam (2009), U-Turn Copenhagen (2008), Prague Biennial (2007), Bucharest Biennial (2006), si Kunsthalle Fridericianum, Kassel (2006). A obtinut rezidente la IASPIS Stockholm (2010), Kulturkontakt Vienna (2004), Art-In-General (New York) si a primit Future of Europe Art Prize din partea Galerie Für Zeitgenössische Kunst, Leipzig (2007).

Ultimul sau proiect viza strategii conceptuale pentru explorarea naturii timpului. Inregistrarea gandurilor si experientelor masoara fiecare zi printr-un set de parametrii: fizic, emotional, intelectual, financiar, si sansa. Monthly Evaluations devine proiectul unde din baza de date a tuturor experientelor artista alege o taietura in timp "timescape" conturand-o in picturi, desene, sculpturi.

Facem din noi o marfa comercializabila la care contribuim zilnic in functie de ce vrem sa obtinem. Invatam sa ne construim vietile, sa le "tweet-am". “In societatea de azi nu e timp sa cunosti pe cineva in profunzime iar relatiile sunt mai degraba orizontale decat verticale."

Times Colliding, Art in General, New York martie 2011.

In mod obisnuit avem grija sa nu intersectam lumi, fie ca acestea ne cuprind deseori si pe noi. Ne ferim si invatam sa ne tinem departe, de ceilalti, dar mai ales de noi insine. Ioana Nemes a facut contrariul. Nu s-a folosit doar de propria-i viata urmarindu-se cu onestitatea celui mai fidel detectiv, ci s-a expus dand forma feliilor de timp suficiente existentei ei, si a profitat astfel de locul lasat ei in lumea artei.

mai mult: modernism.ro, suplimentuldecultura.ro si hurriyetdailynews.com


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea