Scurtmetrajul „Little Red“, al regizoarei Eva Pervolovici, in care o fetita din Romania, interpretata de Ruhna Mocanu (12 ani), isi descopera propria sexualitate, a fost proiectat sambata-seara la Berlinala, fiind unul dintre cele cinci scurtmetraje finaliste ale competitiei „Berlin Today Award 2011”, in cadrul sectiunii „Berlinale Talent Campus”. In filmul-poveste, pe jumatate realist, pe jumatate oniric al trecerii fetitei Ica de la copilarie la adolescenta mai joaca Vlad Ivanov, Marius Manole si Adriana Butoi.

 

„Little Red” s-a aflat in concurs alaturi de un film din Japonia si trei din Marea Britanie.  Povestea, dupa un scenariu semnat Monica Stan si Eva Pervolovici, combina elemente din „Scufita Rosie" cu minimalismul si realismul noului val, dar are si o componenta onirica.
„Filmul are ca mesaj trecerea catre adolescenta", explica Ruhna. „Ica traieste numai cu tatal ei, insa isi cauta mereu mama. Locuiesc la marginea unei paduri. Intr-o seara, chiar daca tatal ei n-o lasa, ea se strecoara si fuge in padure, unde descopera o printesa, un lup, un travestit cantand la saxofon, o lume pe care n-o regasim in viata reala". Aceasta alternanta dintre realitate si vis simbolizeaza dorinta Icai de a descoperi o noua lume, propriul univers feminin.

Tanara regizoare Eva Pervolovici, in varsta de 28 de ani, a inceput sa „cocheteze" cu arta inca de la o varsta foarte frageda. In 1999 si 2001, ii sunt publicate de Editura Meta volumul de povestiri „Doamna Mortu", respectiv romanul „Exercitii de onirodrama".

Scurtmetrajele sale de scoala au fost proiectate la numeroase festivaluri din intreaga lume si i-au adus si cateva premii. Dintre acestea, „Filmele mele nefacute" (2008) a castigat premiul pentru cel mai bun film experimental la Festivalul de Film Hyperion si a fost proiectat la Festivalul de Scurtmetraj de la Milwaukee, SUA, precum si la Cannes. Filmul sau de absolvire din Scotia, „Down the Rabbit Hole" (2009), a fost prezentat la Londra, Edinburgh, Milano, Strasbourg, Singapore.

In acest moment, dezvolta impreuna cu Strada Film un proiect de lungmetraj, „Ileana", scris in cursul unei rezidente la Paris.

Sursa: www.adevarul.ro/

 

 

 


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea