Dramaturgul Saviana Stanescu, stabilita la New York din 2001, a fost inclusa pe lista celor mai importante 15 personalitati din teatrul newyorkez independent, informeaza nytheatre.com. Lista cuprinde artisti cara au fost "prolifici, versatili si generosi cu talentul lor". Dramaturgul Saviana Stanescu se regaseste in top alaturi de nume mari ale scenei independente din metropola americana, precum Matt Brogan si Catherine Porter, dar si celebrul La MaMa Experimental Theatre Club...

 

Printre spectacolele Savianei Stanescu jucate anul acesta se numara "Polanski Polanski".

Stabilita la New York din 2001, unde a facut o cariera remarcabila ca dramaturg, Saviana Stanescu a debutat ca poet in 1994, cu un volum care a provocat discutii si controverse: "Amor pe sarma ghimpata". Au urmat "Sfaturi pentru gospodine si muze" in 1996 si "Proscrisa - poem scenic" in 1997. Poemele sale au forta dramatica si personaje (in general) feminine puternice, asa ca trecerea spre teatru a fost fireasca. Poemul scenic "Proscrisa" a fost jucat la Teatrul "Gerard Philipe" din Paris in 1998, in festivalul Du Monde Entier.

La New York, s-a facut remarcata si cu volumul de poeme in limba engleza "Google Me!", publicat de Vinea International si distribuit de Ugly Duckling Press, precum si cu mai multe volume de teatru. Printre piesele sale recente se numara "For a Barbarian Woman" ("Pentru o femeie barbara"), un text dramatic si poetic care face o paralela intre viata lui Ovidiu la Tomis si o poveste contemporana. Piesa a pornit de la ciclul de poeme "Tristia - Scrisorile unei femei barbare" (din volumul "Google Me!"), care sunt replici la epistolele lui Ovidiu catre Augustus.

In ceea ce priveste planurile de viitor, Saviana Stanescu a declarat ca intentioneaza sa prezinte "Polanski Polanski" in turneu in Romania si in Polonia, cel mai probabil, in vara anului 2011. Mai multe dintre piesele sale vor fi montate atat in Mexico City, cat si in New York.

De asemenea, aceasta a declarat pentru publicatia americana ca, la sfarsitul verii lui 2011, va lucra la productia spectacolului "Los Putrefactos", in regia lui Tompa Gabor. De asemenea, scurtmetrajul "The Party", regizat de Dorit Ritter, dupa textul "Natasha", semnat de Stanescu, va intra in productie in primavara.

Sursa: www.mediafax.ro


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea