In perioada 29 august –10 septembrie 2011, in La Muse, Teatrul de pe Lipscani 53, se desfasoara  „UNDERCLOUD, Festivalul de Teatru Independent de Orice”. Timp de aproape doua saptamani puteti viziona 20 de spectacole, selectate dintre cele mai bune productii ale teatrelor independente din Bucuresti.

Din aceasta abundenta de piese, doua, insa, vi le recomandam cu incredere.

Marti, 6 septembrie, la ora 19.00, se joaca „Declar pe propria raspundere”. Este un One Woman Show (si nu un One Man Show, cum mentioneaza, de exemplu, www.realitatea.net!), cu Alina Serban, o actrita de origine roma, care are curajul de a-si aduce pe scena  propria copilarie, in incercarea (reusita, credem noi!) de a spune o poveste despre ce inseamna viata unei fete apartinand acestei etnii, penduland intre tentatia de a „deveni” majoritara, din nevoia de a scapa de saracie si nevoia de a lupta cu prejudecatile.

Joi, 8 septembrie, tot la ora 19.00, puteti viziona „Fetele grase castiga intotdeauna”,  despre care v-am mai povestit, de altfel. Pozitionata intr-un cu totul alt registru tematic, piesa vorbeste intr-o maniera convingatoare, despre nocivitatea modelelor de frumusete impuse social, cu largul suport al mass-media, care forteaza femeile sa renunte la tot ceea ce reprezinta in mod real, pentru a deveni simple trupuri, pe placul sotilor, al colegilor sau al sefilor.

In incheierea festivalului, pe 10 septembrie, va avea loc si o premiera: „O femeie singura”, cu Maia Morgenstern. Premiera fiind, nu am vazut aceasta piesa, insa credem ca merita incercat!

Oricum, daca ne uitam la programul festivalului, pe care-l puteti accesa pe www.daya.ro, impresia generala este aceea ca femeile sunt pe deplin prezente, fie ca performere ale actului artistic, fie ca povesti semnificative ale unor destine!


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea