Toate aceste relatari au fost postate pana acum pe Harta interactiva a discriminarilor urbane de gen si vrem sa va incurajam sa folositi acest instrument al cetateniei active, ca sa facem vizibile discriminarile pe care le suferim:

Spune si tu!! Harta interactiva a discriminarilor urbane pe care o gasesti la aceasta adresa: http://discriminari-urbane.ro/index.php/concurs/harta-interactiva

  • Injurata in trafic

Eram in masina cu mama mea si stateam la semafor. Un taximetrist ne-a injurat foarte tare doar pentru ca eram doua femei blonde in masina.

  • In fata la Hanul lui Manuc

Un grup de tipi joaca fotbal in fata la Hanul lui Manuc si 2-3 imi sar de gat de-o data, incep sa traga de mine, sa ma pipaie, sa imi puna mana pe fund.

  • Sofer hartuitor

Anul trecut, intr-o dimineata, cand mergeam la serviciu cu masina, circulam cu vreo 50 de km la ora, ca sa nu iau in plin gropile aparute dupa iarna, un sofer nervos din spate a inceput sa ma claxoneze, sa-mi faca semne din faruri si pentru ca nu am accelerat, a venit in dreptul meu, a inceput sa urle si sa-mi faca semne obscene, sa ma ameninte cu pumnul. Sunt convinsa ca daca nu eram femeie la volan si, pe deasupra si cu masina cu numere de provincie, nu ar fi fost atat de agresiv.

  • Intr-o seara, cand mergeam spre metrou, un biciclist nervos, desi nu eram pe pista de biciclisti, era sa dea peste mine si mi-a strigat ca "daca n-ati umbla de nebune prin oras si ati sta la casele voastre, am putea si noi sa circulam ca oamenii".
  • Hartuita, impinsa si scuipata pe strada

Ma duceam la scoala, iar la iesirea de la metrou un grup baieti au tras de mine, m-au pipait si la final m-au scuipat.

  • Hartuire stradala

Hartuire stradala in zona metrou Aurel Vlaicu. Am fost urmarita pe strada de un barbat care m-a agresat fizic prin pipaire. Si psihic prin teama si neputinta resimtite.

  • Un nene libidinos s-a holbat la mine in autobuzul 104….
  • Eram cu bicicleta, ma indreptam spre Herastrau. Un sofer a urlat la mine sa plec de pe strada si m-a injurat.

Discriminati pot fi si barbatii, dar si alte categorii, cum ar fi persoanele cu dizabilitati sau in varsta. Iata cum suna o astfel de discriminare postata pe harta:

  • Am vazut un tatic care se chinuia pe treptele de la metrou. Una dintre fetite era in carucior si pe cealalta o tinea de mana. De ce?! Pentru ca lifturile de la metroul din Bucuresti nu sunt semnalizate!!! Sunt persoane care au nevoie de lifturi si nu stiu ca ele exista.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea