De Carmen Radu

Miercuri, 14 februarie 2012, Fundaţia Creştin-Democrată prezidată de Teodor Baconschi a organizat o conferinţă cu tema „Familia şi etica vieţii”. Detalii aici: http://fc-d.ro/activitati/14-martie-1800-bcu-bucuresti-conferinta-familia-si-etica-vietii/

Prestaţiile Pro-Vita (nu a lipsit binecunoscutul lor lobby pro-life şi anti-avort) şi ale Alianţei Familiilor din România („familia este celula de bază a societăţii”, neapărat alcătuită dintr-un bărbat şi o femeie căsătoriţi, alte forme nefiind tolerate) nu au surprins pe nimeni. Ar merita o dezbatere separată, mai ales că Pro-Vita începe să aibă o poziţie puternică, participând alături de PD-L la elaborarea unui proiect de lege problematic: consilierea femeilor înainte de avort. Oare va fi consiliere sau învinovăţire şi hărţuire? Aşteptăm cu nerăbdare consultarea publică pe acest proiect de lege.

A fost o conferinţă în care invitaţii au avut 2 ore la dispoziţie pentru monologuri. Iar publicul 10 minute pentru întrebări şi dezbateri. Jenant şi jignitor pentru toată lumea.

La final însă, dl Baconschi a animat audienţa în sensul că a enervat-o. După  prestaţia reprezentantului Alianţei Familiilor din România care a vorbit despre prea multă toleranţă pentru deviaţiile de la modelul familiei tradiţionale, dl Baconschi l-a încurajat, parafrazez: „Ce atâta toleranţă? Oricum, pentru toleranţă existe case” (?!) Eu credeam că toleranţa este un atribut principal al creştinismului, cu care dl Baconschi şi fundaţia sa se bat în piept. Poate s-a referit la Casa Domnului...Oricum, citatele din sfinţi şi teologi oferite în discursurile invitaţilor nu ne-au permis să uităm că suntem în compania unor buni „creştini”.

Totuşi să nu exagerez, dl Baconschi a manifestat o toleranţă maximă pentru următoarele:

  1. Toleranţă pentru opinii extremiste şi non-democratice. L-a felicitat pe reprezentantul Pro-Vita pentru prezentarea susţinută şi l-a invitat sa continue parteneriatul şi pe alte teme. Prezentarea Pro-Vita a inclus referinţe clare la interzicerea avortului prin lege şi limitarea drepturilor femeilor. Plus apologia noii Constituţii nedemocratice a Ungariei, care îngrijorează întreaga Europă. Dar nu şi pe dl Baconschi. Din poziţia sa de Preşedinte al unei Fundaţii Democratice, observ cu mirare asocierea cu non-democraţia şi non-drepturile omului.
  2. Toleranţă pentru aceste „teme nespectaculoase”, aşa cum s-a exprimat în cuvântul de deschidere.  Să înţelegem că i-a făcut o favoare colegei sale dna Sulfina Barbu, Preşedinta Organizaţiei de Femei a PD-L, invitând-o? Să facă şi femeile astea din PD-L o conferinţă ceva? Poate dl Baconschi consideră nespectaculos faptul că organizează o dezbatere în care invitaţi majoritar bărbaţi discută despre sarcină şi avort, cu care se confruntă exclusiv femeile. Pentru mine a fost o seară spectaculoasă, în cel mai negativ mod cu putinţă.
  3. Toleranţă faţă de partidul aflat la guvernare şi faţă de măsurile foarte anti-natalitate luate pe parcursul ultimilor ani. Nu poţi să organizezi o conferinţă în care să-ţi exprimi îngrijorarea pentru scăderea natalităţii şi a populaţiei şi să ignori lipsa politicilor sociale din ograda proprie. Dl Baconschi a afirmat că „banalizarea avortului a contribuit la scăderea populaţiei”. Serios? Oare populaţia nu scade din cauza sărăciei, lipsei infrastructurii de îngrijire, dezastrului din sistemul de sănătate? Dl Baconschi îşi imaginează că pentru femei avortul este ceva banal?! Dumnealui şi guvernarea din care face parte le obligă pe femei să recurgă la avort, în lipsa unor alternative. Despre aceste aspecte nu a zis nimeni nimic.  Ce conferinţă ipocrită!
  4. Toleranţă faţă de bărbaţi, care se pare că nu sunt demni de luat în calcul pentru tema demografiei şi natalităţii. Nu a fost adusă în discuţie nici macar o dată ideea responsabilizării bărbaţilor, rolului lor în scăderea ratei avorturilor prin utilizarea metodelor de contracepţie, efectelor comportamentului lor de părinţi iresponsabili care îşi părăsesc copiii (peste 90% din familiile monoparentale sunt alcătuite din mamă şi copii, cu risc major de sărăcie şi excluziune). În plus, dl Baconschi a afirmat că ne confruntăm cu o criză a familiei fiindcă „femeile nu mai au timp pentru propria familie pentru că muncesc”. Din câte ştim, şi bărbaţii muncesc şi au familii, nu? Dublu-standard în toată splendoarea.

 Cu atâta „toleranţă” manifestată pe parcursul întregii conferinţe, nu e de mirare de ce am plecat de-acolo cu un mare sentiment de intoleranţă la adresa femeilor. Aceste distrugătoare de naţiuni, ucigătoare de vieţi, responsabile pentru ştergerea României de pe hartă. O armată de  copile de 16 ani care se distrează avortând pe bandă rulantă, fără pic de moralitate şi etică. Concluzia serii: Femeile sunt vinovate pentru starea naţiunii! Eu rămân la concluzia mea: politicienii iresponsabili, ipocriţi şi imorali sunt singurii vinovaţi.


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea