Un preot italian a afișat la poarta bisericii sale un manifest care le cerea femeilor să reflecteze dacă nu cumva modul lor de a se îmbrăca nu îi provoacă pe criminali, relatează AFP. Ulterior, preotul și-a cerut scuze și și-a dat demisia din parohia pe care o conducea.


Don Piero Corsi, un preot din localitatea San Terenzo pe pe coasta nord-vestică a Italiei, a expus afișul pe ușa bisericii parohiale chiar în ziua de Crăciun. 

„Femeile, care provoacă prin vestimentația lor sumară, care se îndepărtează de viața virtuoasă și de familie, care ațâță instinctele, ar trebui să se supună unui examen de conștiință și să se întrebe: poate că o căutăm cu lumânarea?”, suna textul afișului.

Manifestul a provocat un val de numulțumire în Italia, unde bilanțul femeilor ucise a fost foarte mare în anul 2012: potrivit presei, 118 femei au fost omorâte în acest an.

La cererea episcopului din La Spezia, Ernesto Palletti, preotul a dat jos afișul, iar ulterior a anunțat că din cauza remușcărilor a hotărât să își dea demisia din parohia pe care o conducea. Totodată, el le-a cerut iertare tuturor femeilor „rănite” de textul său „imprudent”.

 

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea