Aceasta este întrebarea adresată cititoarelor și cititorilor, azi, 2 aprilie 2013, de catre The Guardian, întrebare care a primit nu mai puțin de 368 de răspunsuri.

Am selectat și tradus, pentru dumneavoastră, la întâmplare, doar unul dintre aceste răspunsuri:

Lauren, Praisley

“Sunt mândră că sunt feministă. Totuși, cred în egalitate, nu doar pentru femei, ci pentru toată lumea – și aici cred eu că greșește feminismul, uneori. Un muncitor din Scoția care lucrează pentru un salariu minim va fi într-o situație mult mai proastă decât o femeie din clasa mijlocie, din sudul Angliei. Feminismul nu ia în calcul asta. În zilele noaste, mișcarea pare să se fi concentrat asupra problemelor cu care se confruntă exclusiv femeile albe, din clasa mijlocie – cum sunt reprezentarea politică și la locul de muncă sau cum putem promova cât mai multe femei în posturi de top. Dar nu ia în calcul faptul că multe femei se simt excluse de la promovări din cauza obligațiilor domestice, cum sunt îngrijirea copiilor sau a rudelor în vârstă. Femeile din clasa mijlocie se regăsesc în job-uri de top pentru că își pot permite timpul necesar pentru a se concentra asupra carierei. Femeile din clasa muncitoare nu-și permit acest lux.”

Dacă sunteți interesate/interesați de restul comentariilor, accesați http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2013/apr/02/has-feminism-failed-working-class

 


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea