Dilma Rousseff a fost investita, sambata, in functia de presedinta a Braziliei, devenind astfel prima femeie aflata la conducerea Braziliei, cea de-a opta mare putere economica a lumii.

Ea a preluat conducerea de la mentorul sau, Luiz Inacio Lula da Silva, care a demisionat dupa doua mandate de presedinte al statului brazilian.

Dilma Rousseff a promis, intr-un discurs, ca ii va proteja pe cei vulnerabili si va guverna pentru toti. Ea a promis, de asemenea, sa consolideze activitatea inceputa de predecesorul sau, care, potrivit ei, a schimbat modul in care Brazilia a fost condusa.

 

Economia Braziliei a crescut puternic in ultimii ani, dar ramane una dintre societatile cele mai inegale din lume, noteaza BBC.

Rousseff a fost numit ministru in guvernul presedintelui Lula, in 2003. A fost aleasa in functia de presedinte, in octombrie, dupa ce l-a invins pe candidatul opozitiei, Jose Serra, cu 56% la 44% din voturi.

„Promit sa creez o tara plina de oportunitati pentru toata lumea, o tara in care milioanele de brazilieni sa se poata bucura de accesul la beneficiile reale ale civilizatiei. 28 de milioane de brazilieni au scapat de saracie, iar eu ii voi scapa pe ceilalti 20 de milioane", declara Rousseff atunci.

Dilma, cum ii spun in mod familiar brazilienii, a luptat impotriva dictaturii militare in anii '70 si a stat in inchisoare trei ani. In guvern, unde a fost o piesa centrala, Dilma Rousseff si-a castigat reputatia de ''Doamna de Fier''.

Dilma Rousseff are 62 de ani si este de profesie economist.

Sursa: www.adevarul.ro

 


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea