Spre deosebire de interventia din Irak, decisa la cina intre Colin Powel si mofturosul deVillepin, care a inflamat societatea civila din intreaga lume, dar mai ales in Europa, miscarile militare din Libia 2011 par ca nu zgaltaie constiintele.

Doar Sudul global nu a amutit suspect incearcand sa spuna ceva. Dilma Rousseff, prima femeie presedinta a Braziliei, la intalnirea cu primul afro-american presedinte al SUA a sustinut clar opozitia fata de rezolutia ONU care decide: interzicerea spatiului de zbor libian, aducerea in lupta a avioanelor cu bombe, luarea "tuturor masurilor necesare"... Insa Brazilia, ca si Germania sau Japonia, nu are drept de veto in Consiliul de Securitate. Mai mult, Brazilia sub conducerea Dilmei Rousseff isi continua drumul diplomatic impotriva sperantelor americane.

Odata inceput razboiul pentru pace, hotarat de doar 3 tari (SUA, Marea Britanie si Franta) care decid pentru noi toti, cu greu va fi oprit. Probabil ca mai avem de stat la marginea lumii daca inca mai credem in misiunile umanitare care sunt doar deghizari ale luptei armate impotriva lui Gaddafi.

mai mult: english.aljazeera.net


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea