De luni, 11 aprilie, in Franta va fi interzisa purtarea valului islamic. Dupa o dezbatere in Parlament care a durat mai bine de un an de zile, femeile care poarta val in public vor fi rugate de politisti sa il dea jos si sa se identifice, iar, daca refuza, vor fi amendate cu o suma de pana la 150 euro, relateaza ziarul britanic The Guardian.

Valul islamic a fost interzis in Europa, pentru prima data, in Belgia, la sfarsitul lui aprilie 2010. Italia, Olanda si Franta au anuntat inca de atunci ca vor lua masuri impotriva purtarii valului, pentru ca lezeaza demnitatea femeii si este un risc pentru securitate in scoli, banci si cladiri guvernamentale.

In timp ce islamistii sustin ca rolul valului este unul de protective si nu de suboronare a femeii, tot mai multe femei din lumea araba ii contrazic. Un exemplu elocvent este si Azar Nafisi care, in “Citind Lolita in Teheran”, ofera exemple despre ceea ce simt femeile musulmane care sunt obligate sa poarte valul: “Ziua in care femeile nu vor mai fi obligate sa poarte basmale in public va fi cu adevarat ziua in care revolutia va lua sfarsit si Khomeini va fi mort”.

Mai multe despre acest subiect, pe: http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/valul-islamic-omoara-sau-protejeaza-221983.html


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea