Manifestul feministelor ucrainence de la FEMEN din fata monumentului Patria Mama din Kiev l-au adresat lumii multumindu-le veteranilor si mai ales veteranelor celui de-al doilea razboi mondial pentru inspiratia si exemplul de a stii cum se lupta pentru a castiga! Cele mai importante actiuni ale grupului sunt indreptate impotriva exploatarii femeilor, a turismului sexual, agentiilor internationale care intermediaza casatorii, a oricaror forme de sexism national si international si tuturor formelor de fascism si nazism.

“Cand o femeie isi scoate hainele inseamna ca se intampla ceva serios, iar oamenii vor sa stie ce este” explica Inna Shevchenko, lidera de 20 de ani a grupului FEMEN. Activismul topless resuseste sa atraga atentia, ceea ce toate protestele facute pana atunci de cei 300 de activisti (femei si barbati) imbracati comun, un au reusit.

Pe 16 august, activistele FEMEN au protestat urcandu-se pe capota unei blindate in Kiev vrand sa atraga atentia asupra felului in care politia nu isi face treaba lasand foarte multi criminali in libertate in loc sa fie adusi in justitie in timp ce autoritatile se ocupa de arestarea Yuliei Tymoshenko, acuzata de coruptie.

sursa: reuters.com, gettoknowrussia


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea