Committee on Women’s Rights and Gender Equality (FEMM)

FEMM este comisia Parlamentului European care are competente cu privire la: definirea, promovarea si apararea drepturilor femeilor in Uniunea Europeana, precum si in monitorizarea masurilor luate in acest scop de catre comunitate; promovarea drepturilor femeilor in tarile terte; politica de egalitate de sanse intre femei si barbati in ceea ce priveste piata fortei de munca si tratamentul la locul de munca; eliminarea oricarei forme de discriminare fondată pe gen; punerea in aplicare si continuarea integrarii dimensiunii privind egalitatea de sanse in toate domeniile; controlul aplicarii acordurilor si conventiilor international privind drepturile femeii; politica de informare cu privire la femei.

Presedinta comisiei: Eva-Britt Svensson (Grupul Confedereal al Stangii Unite Europene/Stanga Verde Nordica – Suedia).

Printre membrii supleanti ai comisiei se numara si europarlamentarele romane Norica Nicolai (PNL) si Rovana Plumb (PSD).

 

http://www.europarl.europa.eu/committees/femm_home_en.htm/

http://www.europarl.europa.eu/activities/committees/homeCom.do/

 

 

European Institute for Gender Equality

 

European Institute for Gender Equality este o agentie europeana creata pentru sprijinul statelor membre si al institutiilor europene (in special, al Comisiei) in efortul de a promova egalitatea de gen, de a lupta impotriva discriminarii bazate pe sex si de a creste nivelul de constientizare pe probleme de gen.

Sarcinile institutului constau in: colectarea si analizarea comparativa a datelor referitoare la problemele de gen, dezvoltarea instrumentelor metodologice (in special, in domeniul integrarii dimensiunii de gen in politicile publice), facilitarea schimburilor si dialogului intre partile interesate, cresterea nivelului de constientizare in randul cetatenilor Uniunii Europene.

Sediul institutului se afla in Vilnius (Lituania), iar bugetul institutului pentru perioada 2007 – 2013 este de 52,5 milioane euro.

 

http://www.eige.europa.eu/

 

Network of Parliamentary Committees for Equal Opportunities for Women and Men in the European Union (NCEO)

 

NCEO reprezinta o structura de cooperare intre comisiile responsabile pentru politicile egalitatii de sanse intre femei si barbate din parlamentele nationale ale statelor member si Parlamentul European.

Obiectivele NCEO constau in: imbunatatirea comunicarii, schimbului de idei si intelegerii commune intre membrii comisiilor parlamentare insarcinate cu drepturile femeilor; intensificarea dezbaterilor intre expertii in egalitatea de gen din Uniunea Europeană; monitorizarea politicilor pentru egalitate de gen in activitatea parlamentara.

NCEO organizeaza intalniri anuale, in parlamentul tarii care detine presedintia Consiliului in al doilea semestru al fiecarui an.

 

http://www.europarl.eu.int/comparl/femm/ccec/presentation/default_en.htm/


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea