Masterul de Politici, Gen și Minorități, Facultatea de Științe Politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Bucureşti
Forma: Învăţământ la zi cu frecvenţă. Durata: 2 ani (120 credite ECTS)

Înscrierea se realizează online în perioada 14 iunie -13 iulie 2014 sau 1 august – 14 septembrie 2014.

Descriere
Masteratul de Politici, Gen şi Master Politici, Gen si Minoritatiăţi este primul de profil din Romania (înfiinţat în 1998). Are cele mai relevante şi cunoscute cercetări şi publicaţii de profil la nivel naţional. Se află în reţele europene şi americane de profil. Are o colecţie proprie de publicaţii: Studii de Gen, Editura Polirom (din anul 2000). Beneficiază de sprijinul Centrului de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen: FILIA pentru accesul la Biblioteca FILIA, centrată pe studii de gen, dar şi prin programe speciale de internship şi oportunități de dezvoltare profesională pentru masteranzi.

Masteratul de Politici, Gen si Minorități îi vizează pe cei sau pe cele care sunt interesați/interesate să înțeleagă de ce și cum se manifestă misoginismul, rasismul și șovinismul politic și cultural, cum a evoluat și cum evoluează politica dreptății de gen, de ce femeile și minoritarii au în genere mai puțină putere și mai puține resurse. Misiunea principală a masteratului este de a forma specialiști și specialiste în domeniu, dar și persoane cu capacități morale, psihologice și politice necesare recunoașterii și combaterii inechității și discriminării.

Cui se adresează programul?
Acest masterat este deschis absolvenților și absolventelor de învățământ superior din orice domeniu. Programul reprezintă o bază de formare pentru urmarea unui doctorat în tematica de profil. Absolvenţii şi absolventele acestui master pot la finalul său să lucreze în domenii diverse: consiliere pe politici de nediscriminare și egalitate de șanse pentru partide, Parlament, consilii locale, experți/experte pentru instituții guvernamentale centrale și locale în probleme de nediscriminare și egalitate de șanse, experți/experte în politici de gen în educație și pe piața muncii, experți/experte pentru ONG-uri de profil, jurnaliști/jurnaliste de specialitate, activism civic și politic.


Discipline studiate
• Teorii politice feministe;
• Etică, ideologii și religii actuale;
• Drepturile omului;
• Paradigme ale minorităților;
• Minorități etnice în România;
• Educație pentru egalitate de şanse;
• Gen și reprezentare politică;
• Instituții și politici anti-discriminare;
• Cultură, gen și diversitate; 
• Politici ale dezvoltării.


Înscrierea se face exclusiv online. Candidaţii vor încărca pe site-ul de admitere un CV si o lucrare de 5-8 pagini pe o temă consonantă cu problematica programului de master la care se înscriu.

Mai multe informaţii privind condiţiile de înscriere:

http://politice.ro/admitere/masterat/informatii-generale-admitere-masterat

Persoana de contact: Lect. univ. dr. Alina Dragolea. Adresă de email adragolea[at]yahoo.com .

 


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea