Câteva fotografii în care două femei alăptează în public, îmbrăcate în uniforme militare, au stârnit o dispută pe internet. Terran Echegoyen-McCabe şi Christina Luna fac parte din aviaţia militară a SUA, iar fotografiile sunt făcute în incinta bazei americane Fairchild, de lângă Spokane, Washington.

Pozele au fost făcute pentru un grup de suport, Mom2Mom, care a fost înfiinţat pentru a atrage atenţia asupra dreptului mamei de a alăpta în public. Ideea i-a aparţinut lui Crystal Scott, fondatoarea grupului, care l-a rugat pe fotograful Brynja Sigurdardottir să imortalizeze momentul, scrie dailymail

Şedinţa foto a avut loc cu două săptămâni în urmă şi din momentul în care fotografia a fost postată online a devenit un subiect de discuţii aprinse.

Multe dintre reacţii sunt admirative: "Ce femei puternice şi frumoase care luptă pentru drepturile lor şi ale copiilor lor în această ţară. Alăptatul este un drept fundamental, indiferent dacă eşti sau nu în uniformă", a scris o susţinătoare. Există, însă, şi opinii mai puţin apreciative: "Sunt furioasă că asemenea fotografii au fost publicate. Am luptat mult timp să fiu acceptată şi respectată ca soldat", a comentat Rita Trujillo, soldat în armata americană.

Oficialii bazei navale Fairchild au decis să nu comenteze asupra subiectului.

 

Sursa: www.gandul.info


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea