O atletă japoneză cu dizabilităţi a făcut o încercare disperată pentru a putea participa la JO de la Londra. Maya Nakanishi speră să strângă banii de drum din vânzarea unui calendar în care a pozat semi-nud.

Maya Nakanishi (26 de ani), o atletă cu dizabilităţi din Japonia, a găsit o metodă inedită, dar şi controversată de a face rost de bani pentru a participa la Olimpiada Paralimpicilor de la Londra, care vor avea loc la o lună după Jocurile Olimpice. Fata, căreia i-a fost amputat piciorul drept, mai jos de genunchi, a pozat semi-nud, iar fotografiile au apărut într-un calendar scos la vânzare în Japonia. 7.000 de exemplare au ieşit pe piaţă, preţul unuia fiind de 12 euro. 
Pe când avea 21 de ani, Maya a suferit un accident de muncă la fabrica unde lucra ca vopsitor şi a stat în spital şase luni. Imediat după aceea a intrat în lumea atletismului. Ea deţine recordul Asiei în probele de 200 metri şi sărituri în lungime, iar la Olimpiada Paralimpicilor din 2008 a devenit prima femeie din Japonia ce a luat startul în proba de 100 metri. 
„Ştiu că am riscat foarte mult, dar am nevoie de ajutor", a spus Maya, care, din cauza lipsei resurselor financiare, a fost nevoită să locuiască într-o maşină în perioada în care s-a pregătit în America.

Sursa: www.adevarul.ro


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea