Laura Candidatu a avut ocazia despre a vorbi despre feminismul din Romania si actiunile sale:

In perioada 9-19 iulie 2011 a avut loc, la Toulouse, Tabara Tinerelor Feministe din Europa. Tabara a fost organizata de catre tinerele feministe din cadrul Marsului Mondial al Femeilor.

Feministele venite din 11 tari din Europa si nu numai (Romania, Armenia, Brazilia, Portugalia, Belgia, Macedonia, Tara Bascilor, Canada, Elvetia, Galizia (Spania), Franta) au impartit o experienta intensa in interiorul taberei caracterizate de autogestionare, non-mixitate (persoane doar de gen feminin). De-a lungul perioadei acestea au dicutat despre feminism, feminisme, militantism si realitatile specifice fiecarei tari.

In data de 15 iulie a fost organizata o manifestatie pe strazile Toulouse-ului. De asemenea, in urma intalnirilor participantele au redactat un document ce cuprinde revendicari feministe identificate a fi comune pentru toate.

In plus, trebuie mentionat faptul ca Secretara Generala a Marsului Mondial si-a exprimat dorinta fata de participantele din Romania ca Romania sa adere cat mai curand la aceasta organizatie internationala, pentru o mai mare vizibilitate si legitimitate a intereselor si problemelor femeilor din toata lumea.

Participantele din Romania au fost: Alexandra Ana, Laura Candidatu, Alice Calin, Ioana Dodi, Alice Iancu si Alexandra Negrut.


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea