Sambătă, 22 octombrie, în Bucureşti au avut loc două flash-moburi care aveau ca scop atragerea atentiei opiniei publice asupra traficului de persoane. Primul flash-mob a fost organizat in Parcul Tineretului si cel de-al doilea în zona centrului vechi al Bucureştiului. Acţiunea a fost realizată la iniţiativa Centrului FILIA si a avut sprijinul Echipei Feminism Romania.

Scenariul a fost unul simplu dar a oprit din mers trecătorii şi a captat atenţia unei mici mulţimi. La un sunet de fluier participantele şi participanţii la flah-mob şi-au pus măşti albe şi s-au asezat într-un şir indian condus simbolic prin o sfoară de un personaj cu mască de joker. Măştile albe au avut rolul de a atrage atenţia asupra faptului că persoanele traficate sunt depersonalizate, sunt privite ca nişte obiecte. De asemenea, legarea simbolică cu sfoară evidenţia faptul că traficul de persoane e o formă de scalavagism.

Nu în ultimul rând flash-mobul a dorit să atragă atenţia asupra unei noi forme de trafic de persoane prin care victimele sunt atrase de traficant să îşi părăsească ţara pentru a se căsători în străinătate. Multe tinere fete sunt seduse si apoi vândute de către presupusul iubit reţelelor de trafic şi de prostituţie, aceasta fiind una din metodele sigure şi fără riscuri pentru traficanţi.


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea