Editorial Special

Ne exprimam solidaritatea cu gestul eroic, de mare demnitate, al invatatoarei Cristina Anghel , aflata in greva a foamei din 26 august, riscandu-si viata pentru respectarea si predictibilitatea legilor, pentru statul de drept. Gestul sau, in context, este la fel de demn de pretuit precum cel al inaintasei sale, profesoara Doina Cornea care si-a riscat viata in ultimul deceniu comunist pentru libertate si democratie.

O asiguram pe doamna Cristina Anghel de intreaga noastra solidaritate morala.

De aproape doua decenii organizatiile de femei din Romania iau pozitie publica impotriva desconsiderarii bugetare grave si iresponsabile a domeniilor feminizate: educatia, sanatatea, cultura, administratia. Saracirea acestor bugete inseamna si saracire dramatica, un real atentat la supravietuirea femeilor care cresc, ingrijesc, educa, trateaza, administreaza sau mai pastreaza, din resurse minime, un dram de dezvoltare culturala si civica in aceasta societate. Gestul domniei sale este extrem pentru ca situatia acestor domenii este extrema. Ii adresam rugamintea sa ni se alature, renuntand la greva. Prezenta unei persoane de un asemenea calibru moral in miscarea pentru drepturile femeilor din Romania ar fi deosebit de benefica.

Initiatoare:
Oana Baluta, presedinta Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen: FILIA
Alice Iancu, vice-presedinta Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen: FILIA
Diana Neaga, membra Consiliul Director Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen: FILIA
Tudorina Mihai, membra Consiliul Director Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen: FILIA
Andreea Molocea, membra Consiliul Director Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen: FILIA
Mihaela Miroiu, prof.dr.univ, SNSPA (Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative), membra fondatoare Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen: FILIA

Daca doriti sa va alaturati initiativei noastre va rugam sa ne trimiteti un mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau sa postati un comentariu la acest editorial. Va rugam sa va precizati numele si ocupatia. O lista actualizata a semnatarelor si semnatarilor va fi postata la fiecare 24 de ore.

Ataşamente:
FişierDescriereMărime fişier
Download-ează fișierul (Lista_28_oct_ora_21.00._pdf.pdf)Lista semnaturi 28 oct ora 21.00 165 kB

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea