Ioana Vrabiescu

 In ordinea lumii, femeile sunt cele care ofera grija, printre altele prestand asistenta sociala, cea pe care, in aceeasi ordine a lumii, tot ele sunt primele nevoite sa o primeasca: sunt mai sarace, mai expuse violentei, mai dependente, mai bolnave. Femeile dau si primesc grija, dar hotararea si responsabilitatea nu le apartin.

Asistam acum stupefiati la nasterea unui sistem de “filantropie a statului” scos cu forcepsul din mintile celor care ne conduc. Deloc intamplator barbati (90% dintre liderii politici)! Barbati care decid ca numai barbatii vor hotari unde se duc fondurile asistentei sociale. Mai rau de atat nu se poate.

Predarea asistentei sociale in bratele popimii, indiferent de cultul religios, este abuziva, si daca la mijloc nu ar fi interesul politic, ar fi si fara sens.

Categoric, miza este una electorala – pentru partid, si una banoasa – pentru culte. Nu mai merge activistul partidului cu galeata, tricoul, umbrelutele si gumarii portocalii in toate satele si comunele, ci, impreuna cu nelipsita coliva si colacii de sambata-duminica, preotul le va imparti direct nevoiasilor. Intrezarirea viitorului prin fumul de tamaie in nuanta portocalie este de-a dreptul suprarealista, daca n’ar fi damful de pucioasa emanat de cadelnita milei de partid si de stat. Asadar, cand la poarta bisericii gasesti un kg de zahar, unul de malai, iti faci semnul crucii, zici bogdaproste si incepi sa crezi…

E o miscare de marketing, deopotriva politic si religios, e o lupta pentru capitalul simbolic, o facatura la fel ca oricare alta. Oare e la fel, sau mai grava decat multe altele?

Continuarea editorialului o puteti lectura pe: http://www.criticatac.ro/5657/un-cadou-sinistru-de-8-martie-monopolul-masculin-al-asistentei-sociale/


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea