Ilona Voicu

Numele de Dan Octavian Vişan vă spune ceva? Dacă nu, vă amintim noi: este vorba despre profesorul de la Jean Monet, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă minoră. Acum cu siguranţă că v-aţi amintit, mediatizarea acestui caz fiind destul de intensă. La această mediatizare am dori să revenim, întrucât mai apar şi acum în presă articole referitoare la această poveste, iar modul în care sunt scrise aceste articole este de-a dreptul revoltător: Dan Octavian Vişan este prezentat în continuare ca o victimă inocentă a unor maşinaţiuni puse la cale de o urmaşă tânără dar abilă a biblicei Eve.

Poate că această abordare n-ar trebui să ne surprindă prea mult, pentru că vine din partea unei publicaţii precum Cancan sau Click. Un articol de azi al lui Mihai Niculescu pe care îl puteţi citi (deşi nu merită!) pe www.cancan.ro, îl prezintă în felul următor: “Greu încercat în ultima perioadă, cu interdicţia de a mai profesa, eliberat din arest fără niciun fel de perspectivă …”

Pe www.click.ro vă puteţi delecta cu vreo două articole scrise de Cristina Marcu, o jurnalistă sensibilă la suferinţele  prin care trece “domnul profesor”. Din primul putem afla cum “Oana R., eleva-problemă de la Liceul Jean Monnet”, n-a înţeles că, de fapt, profesorul ei o iubea sincer şi “a intrat în camera profesorului, îmbrăcată sumar, iar între cei doi a avut loc un act sexual normal şi anal. Totul a fost bine şi frumos”( !!!). Însă, “de atunci a început calvarul pentru tânărul de numai 27 de ani.” Din al doilea, aflăm că a avut loc o primă înfăţişare în faţa judecătorilor, iar eleva este clar ruşinată de fapta ei mizerabilă, pentru că “nu a ridicat ochii din pământ”, vinovăţia ei fiind pusă în evidenţă şi de faptul că a venit “la proces cu geantă Armani şi IPhone 4” ( !!!).

Dacă cele relatate mai sus constituie o nouă dovadă a modului sexist şi discriminatoriu în care se face jurnalism prin unele publicaţii româneşti, vă anunţăm că nu e totul ! Tot din acelaşi articol de pe www.cancan.ro aflăm că drama lipsei de perspective profesionale a acestui bărbat greu încercat ar putea lua sfârşit  odată cu angajarea lui ca “reporter la emisiunea "Drept la ţintă", la postul Kanal D”. Iată ce recompensă minunată poţi primi din partea mass-media, dacă reuşeşti să comiţi o faptă cel puţin imorală, dar care să se încadreze, pe de o parte, în modelul “facem rating cu orice preţ”, iar, pe de altă parte, în cel mai general, “bărbatul e bărbat (şi ce dacă e profesor !), cum să reziste unor avansuri sexuale?”

Aşa, Mihai Niţulescu, Cristina Marcu şi Dan Octavian Vişan vor fi colegi şi vor pune toţi trei câte un umăr la propăşirea “câinelui de pază al democraţiei”, al celui care muşcă selectiv şi parţial doar din cei care nu cred că a fi bărbat poate fi o scuză pentru orice !


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea