de Tudorina Mihai

Prezent într-o emisiune a postului de televiziune RTV, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat că în România avem fete frumoase şi ar fi păcat să nu exploatăm această frumuseţe pentru atragerea turiştilor arabi.
Nu este o promovare a turismului sexual în România, a negat el.Că Radu Mazăre vrea să promoveze distracţia şi petrecerile, în loc de peisaje şi alte atracţii turistice nu-i rău. Grav este că politicianul aşa zis social – democrat nu are nicio reţinere, şi nu este prima oară, de a trata femeile ca pe nişte mărfuri, ca pe o resursă neexploatată a României (că tot se vorbeşte des în ultima vreme despre resurse minerale, de aur, gaze de şist, cupru).  
Este periculos că într-o ţară care are mari probleme cu traficul de fiinţe umane şi proxenetismul – nu e săptămână să nu avem ştiri despre reţele de proxenetism şi trafic de fiinţe umane anihilate de poliţişti -, într-o ţară în care sărăcia le împinge pe sute de fete şi femei să presteze „de bună voie” fel de fel de servicii sexuale, de la videochat la masaj erotic şi prostituţie, vine un politician care se pretinde de stânga, adică preocupat de categoriile vulnerabile, să ne propună campanii de promovare a turismului prin intermediul fetelor frumoase.  Orice numai să sară arabii cu banul, că ştiţi vorba aia, banii n-au miros! 
Româncele au deja o imagine de femei facile în afara ţării. Let’s face it! Străinii privesc româncele îmbrăcate un pic mai sexy ca pe prostituate. Povestea asta că „avem cele mai frumoase fete din lume” ascunde o definire sexistă bazată pe ideea că femeile de aici sunt în principal corp, nu personalitate sau inteligenţă. Cu asta vrem să ne lăudăm? Mulţumesc, dar eu aştept de la social-democraţie politici publice care să promoveze demnitatea şi afirmarea femeilor, nu reducerea lor la statut de obiecte sexuale şi cu atât mai puţin la statut de mijloace de atragere a turiştilor străini.

sursa: blogul-medusei.blogspot.com


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea