Cotidianul britanic The Guardian titrează despre problema categoriei sociale cele mai defavorizate din România: „Femeile rome: au nevoie de educaţie”. Publicaţia explică faptul că multe fete rome abandonează şcoala la vârsta de 10 ani datorită sărăciei extreme şi a tradiţiilor conform cărora fetele trebuie să se ocupe de creşterea fraţilor mai mici.

Datorită carenţelor în educaţie, femeile rome sunt dependente de soţii lor şi adesea victimele violenţei domestice sau ale prostituţiei. Această situaţie ar putea fi combătută prin educaţie, un proiect condus de organizaţia Salavaţi Copiii e dat un exemplu în acest sens. Ei au dat posibilitatea copiilor să meargă la şoală şi să nu plătească pentru echipamentul şcolar în plus să primească masa de seară în cadrul şcolii. Succesul nu s-a lasat aşteptat, după un an de funcţionare, copii romi de ambele genuri au perfomanţe peste medie.

De asemenea, un rol major în acest program îl au modelele pozitive, femei rome de success care le explică mamelor de etnie romă cât de importantă e educaţia pentru copiii lor şi faptul că liceul şi facultatea sunt accesibile.

Mai multe: The Guardian

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea