Femeile din minoritatile care traiesc in Marea Britanie se confrunta cu discriminarea "in fiecare stadiu al procesului de recrutare", arata un raport al parlamentului.

Jorden Berkeley o femeie de culoare in varsta de 22 de ani, absolventa a unei universitati din Londra, a cautat timp de patru luni un job, dar nu a primit niciun raspuns din partea companiilor mari. Restul ofertelor se limitau la programe de internship, fara salariu.

Un manager HR a sfatuit-o pe Berkeley sa renunte la "Jorden" si sa utilizeze celalalt nume al sau, Elizabeth.

"Nu am inteles la momentul respectiv in ce masura numele meu este un "stereotip etnic" sau "greu de pronuntat", dar am facut schimbarea", a declarat Jorden Berkeley. "Telefoanele au inceput sa curga".

"Am multi prieteni carora li s-a spus sa isi "albeasca" CV-urile, sa renunte la numele "etnice" sau activitatile care sunt asociate cu persoanele de culoare. Este o realitate foarte crunta", a povestit Jorden.

Rata somajului in randul minoritatilor etnice feminine din Marea Britanie a ramas ridicata, fata de cea inregistrata in randul femeilor albe, inca din 1980, relateaza APPG (All Party Parliamentary Group).

In 2011, rata somajului in randul minoritatilor etnice feminnine era de 14,3%, fata de 6,8%, procentaj inregistrat in randul femeilor albe. In randul femeilor din Pakistan si Bangladesh care locuiesc in Marea Britanie, rata somajului a crescut la 20,5%.

Sursa: Manager.ro

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea