Cel puţin teoretic, s-a mai făcut un pas înainte în încurajarea reinserţiei profesionale a mamelor: Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, proiectul de hotărâre privind aprobarea metodologiei de organizare şi funcţionare a creşelor şi a altor unităţi de educaţie timpurie antepreşcolară. Părinţii vor trebui să plătească până la 20% din costuri, informează Ministerul Muncii.

Ministerul Muncii aprecizează că documentul aprobat de Executiv vine în completarea actualului cadru legislativ, prin introducerea de reglementări concrete care să asigure dreptul la educaţie şi la îngrijire de calitate a copiilor cu vârste până la trei ani, contribuind la o mai bună coordonare şi înţelegere a rolului şi responsabilităţilor ce revin fiecărei autorităţi sau instituţii de la nivel central sau local ori specialiştilor acestora care intervin în acest domeniu. "Proiectul reglementează perioadele şi durata de desfăşurare a activităţilor ce au loc în cadrul unităţilor de educaţie preşcolare, în acord cu legislaţia şi standardele existente pe plan naţional şi internaţional şi în raport cu vârsta copilului şi aptitudinile acestuia. Mai mult, noile prevederi vin în sprijinul familiilor care apelează la acest tip de servicii, prin introducerea obligaţiei unităţilor de a organiza reţele de suport profesional care, prin servicii specializate de consiliere psihologică, socială şi de sănătate, ajută la îmbunătăţirea aptitudinilor parentale ale acestora", se arată într-un comunicat.

Fără a nega importanţa reglementării acestor aspect, trebuie, totuşi, remarcat faptul că rămâne deschisă, în continuare,  problema numărului insuficient al acestor unităţi de educaţie timpurie, aşa că aşteptăm initiative şi în această direcţie!


Sursa: www.libertatea.ro

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea