Foarte multe femei afgane îşi dau foc pentru a scăpa de abuzuri, unele dintre ele dorind pur şi simplu să moară, altele sperând că dacă vor fi desfigurate nu vor mai fi agresate de soţii lor, avertizează experţi în drepturile omului, potrivit nydailynews.com.

Unele femei recurg la autodistrugere în noaptea ce precede căsătoria pentru că sunt forţate să se mărite şi astfel poate nunta se anulează.

Multe dintre femeile afgane trebuie să mintă atunci când ajung la spital din cauza arsurilor. "Eram în bucătărie şi găteam carne într-o oală. Dintr-odată a explodat", a spus Taranna, care are 16 ani şi care se află într-un spital din Herat, Afganistan, cu arsuri pe tot corpul. Soacra ei este lângă ea şi intervine spunând că "i s-a spus să nu gătească, însă Taranna nu a vrut să asculte".
O femeie a mărturisit că şi-a dat foc pentru că nu a mai suportat să fie abuzată, familia ei interzicându-i şi să iasă afară.

În ultimul deceniu, femeile din Afganistan şi-au câştigat dreptul la educaţie, la vot şi la muncă, însă sunt supuse în continuare abuzurilor.

 

Sursa: www.jurnalul.ro

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea