Ella Veres, artistă și scriitoare în New York, mărturiseşte cum a fost victima unui viol, cum funcţiona un sistem sinistru în care victimele nu puteau depune plângere şi familia, societatea le blamau, cum presiunile pentru a oferi servicii sexuale le împlingeau pe tinerele femei în situaţii vulnerabila. Mai jos sunt fragmente din povestea ei, cu propriile cuvinte. O poveste de viață. Povestea unui viol. Un viol care poate ucide sau, dacă îi supraviețuiești, nu-l uiți în nicio zi din tot restul existenței. Indignarea, revolta – când auzi opinii cum că „ți-ai căutat-o cu lumânarea”, chiar și din gura părinților. Ranchiuna față de un mare actor – mic caracter, a cărui lipsă de integritate și lașitate ți-au schimbat destinul, ți-au îndreptat pașii către acea casă, către acel viol. Peste toate, frustrarea. Nu poate uita, nu poate ierta – în primul rând pentru că vinovații au rămas nepedepsiți. Justiția nu îi mai poate atinge, dar, măcar de ar fi expuși.

[..] Urlu atât de tare, încât mă doare craniul. Dar niciun vecin nu sare în ajutor. După ce termină, milițeanul se ia de proprietar: «De ce-ai spus că se va lăsa de bună voie? O să ne bage pe toți în pușcărie!». Proprietarul răspunde că doar m-am prefăcut. Pot să plece și mă va învăța să fiu cuminte. După ce rămâne doar cu mine, proprietarul se dezbracă. Are chiloți murdari și unghii negre la picioare. Când l-am cunoscut, era un tip normal, nu genul intelectual, dar cu un aspect decent, cu părul blond cârlionțat, ochi albaștri. Acum e dezgustător. Cică are nevoie de o femeie care să aibă grijă de el. Se apropie [..]

[..] nu mă pot duce la poliție, fiindcă mă vor acuza de parazitism și de încălcarea legii rezidenței în București. O sun pe mama. Mă întreabă dacă am fost violată. Da. Vino acasă.

[..] Mă duc la un alt star de cinema, de data asta o femeie, supranumită Regina Teatrului Românesc. O rog să mă primească discipol. Se uită în silă la fața mea plină de escoriații și vânătăi și mă expediază spunându-mi că nu sunt suficient de prezentabilă pentru arta scenică.

[..] Acasă, părinții mei s-au uitat la mine cu dezgust. N-am fost consolată, de nimeni, nici măcar o îmbrățișare. Cu aerul că îmi face o mare favoare, soțul meu a zis că mă primeşte înapoi, în ciuda faptului că acum eram întinată. Nu mai m-am putut uita la el. Nici măcar n-am putut articula «Nu, mulţumesc. Ce fel de bărbat ești tu?»

[..] Apoi mi-au găsit un loc de muncă la oficiul poștal. Am distribuit corespondenţa în cutiile poştale. Şeful de poştă era un scârbos, urduros, făcea glume sexuale una-ntruna, «claxona» lucrătoarele de sâni, le ciupea fesele, iar zvonurile ziceau că se culca cu una dintre colege.

[..] Am citit un anunț pentru un post de dădacă în Bucureşti, i-am sunat, m-au angajat și m-am dus imediat. Angajatorul meu, director la o fabrică de cauciucuri sau vulcanizare –nu știu sigur-, fusese preot, dar asta nu l-a împiedecat să se dea la mine.

[..] Purtam haine largi ca sacul, să nu mi se vadă corpul, îmi ascundeam faţa în spatele părului lung, ochii după breton. Mă certau binevoitorii că nu-mi pun în valoare atuurile feminine. Am avut peripetii si cu alte nume mari, să-i ia naiba. Unul, un hodorog zaharisit, monstru sacru, la care m-a trimis domnul homosexual, recomandându-l că e generos cu tinerele talente, s-a dat la mine prompt, că cică cum să nu se scape şi el la butoiul cu miere. Şi-mi povestea mie cum să mă port ca altă tînără protejată de-a lui. Mulţam. Am făcut stînga-mprejur. Dar mai erau şi actori de treabă, numai că ei erau scârbiţi de ce se întîmpla şi nu se băgau. Nu contează.

sursa: jurnalul.ro

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea