Femeile si fetele au avut de suferit cel mai mult din cauza recesiunii mondiale, potrivit asociatiilor pentru drepturile copiilor si organizatiilor pentru dezvoltare. (...)

Din cauza saraciei provocate de recesiune, fetele sunt retrase de la scoala. Prin urmare, finalizarea scolii primare a scazut cu 29%, in cazul fetelor, si cu 22 la suta, in cazul baietilor. Multe fete au fost retrase de la scoala pentru a indeplini treburile casnice, din cauza faptului ca mamele lor sunt nevoite sa munceasca mai mult timp, pentru bani mai putini.

In multe cazuri, s-a observat si cresterea numarului de fete minore date sau vandute in vederea casatoriilor. "Familiile sarace nu isi mai permit sa hraneasca atatea guri, asa ca le dau la maritat devreme", a explicat Chapman.

De asemenea, de multe ori, fetele sunt trimise la munca, uneori ca prostituate, chiar daca sunt minore.

 

Femeile, abuzate si infometate

Discriminarea nu se opreste aici. Fetele si femeile, de cele mai multe ori, mananca mai putin, pentru ca barbatul familiei sa aiba destul. Cazurile de malnutritie s-au inmultit, prin urmare.

Intre timp, fetele si femeile sufera si mai mult din cauza neglijentei si abuzului decat inainte de criza economica. Femeile insarcinate primesc mai putin ajutor, ceea ce inseamna un risc major de deces in randul adolescentelor insarcinate.

"Drepturile omului fundamentale le sunt refuzate fetelor", a spus unul din autorii raportului, Nicola Jones, avand in vedere ca acestea au acces redus la serviciile de baza, precum si la ajutoare sociale.

Potrivit lui Chapman, problema este "inegalitatea intre sexe inradacinata", pe fondul masurilor de austeritate si a scaderii economice pe termen lung. Pentru a rezolva aceasta problema, trebuie infiintate programe la nivel international, care sa asigure ca femeile au acces la hrana si protectie sociala, la educatie si locuri de munca.

 

Sursa: BBC

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea