Asociaţia FRONT este partenera Asociaţiei Transcena în cadrul proiectului "Campanie de advocacy pentru implementarea urgentă a modificărilor din Legea 217 din 2003 Republicată, în special a ordinului de protecţie", finanţat de Open Society Institute.

Vineri, 8 martie 2013, vor fi lansate, în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatele raportului de monitorizare a implementarii ordinului de protecţie. Evenimentul va avea loc în Bucureşti, la Biblioteca Naţională, Sala PERGAMENT şi în Sibiu, la Biblioteca ASTRA, începând cu ora 11:00.

Proiectul îşi propune monitorizarea emiterii ordinelor de protecţie de către judecători şi activitatea poliţiei bazată pe prevederile legii. Vrem să aflăm câte ordine de protecţie au fost emise, unde, când, dacă şi cum au fost aplicate, dacă ofiţerii de poliţie de pe teren sunt informați în legătura cu aplicarea ordinului de protecție.

Situația implementării ordinului de protecție este prioritară pentru noi, deoarece reprezintă modificarea din lege cea mai relevantă pentru siguranța victimei, dar şi primul pas în procesul de creştere a nivelului de încredere a femeii pentru a spune NU abuzului domestic.

Organizaţii partenere: GRADO (Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului), CPE (Centrul Parteneriat pentru Egalitate), ARTEMIS CLUJ (Asociaţia Femeilor Împotriva Violenţei), Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen - A.L.E.G. , Fundaţia SENSIBLU, Centrul FILIA, Asociaţia FRONT, ASOCIAŢIA ANAIS.

Sursa: Transcena.ro

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea