Asociația Surori Musulmane vă invită duminică, 19 mai 2013, între orele 11:00 și 17:00 la conferința intitulată Femeia Musulmană în România. În cadrul evenimentului asociaţia propune o discuție la o masă rotundă în vederea găsirii unor soluții concrete la situația actuală în care se află femeile musulmane în societățile europene.

Conferința va pune în discuție provocările principale și situațiile concrete cu care se confruntă femeile musulmane în societatea românească, dar și, în mod extins, în cea europeană. Femeile reprezintă baza unei societăți, deținând un rol fundamental în clădirea ei și în păstrarea relațiilor de bună înțelegere și cooperare între membrii ei.

Această conferință succede încheierea unei campanii desfășurată de asociație în vederea centralizării unor memorii scrise de femei musulmane care s-au confruntat în ultima vreme cu situații discriminatorii venite din partea unor instituții sau persoane din societatea civilă. Asociaţia aduce la cunoștință că o parte din centrele islamice din țară au răspuns pozitiv apelului său de a concentra temele predicilor de vineri pe subiectul respectării drepturilor femeilor.

Editura Femeia Musulmană va lansa în cadrul acestui eveniment cartea Femeia în Islam, o lucrare originală la care au lucrat o echipă de femei și care a avut drept referință cercetări consacrate și autori contemporani de mare valoare. Cartea „Femeia în Islam” cuprinde teme precum drepturile etice și sociale ale femeii din perspectivă islamică, dreptul la cunoaștere, căsătoria, divorțul, poligamia, moștenirea, violența asupra femeii, constituind o lucrare consistentă și valoroasă care aduce o nouă perspectivă și lumină în ceea ce privește statutul femeilor în Islam.

Evenimentul va avea loc duminică, 19 mai 2013, iar în cadrul lui sunt invitate organizații pentru femei și personalități islamice de talie europeană, dar și națională. Evenimentul va avea loc în salonul restaurant Stars al Rin Grand Hotel din București, între orele 11:00 și 17:00.

 

Asociaţia "Surori Musulmane" este o asociaţie independentă, care militează pentru drepturile femeilor musulmane în societatea românească şi cea mondială. Astfel, activităţile asociaţiei sunt concentrate asupra femeii musulmane, a culturii, religiei şi a vieţii ei cotidiene, militând pentru drepturile femeilor din întreaga lume, încercând să creeze un dialog permanent intercultural şi interreligios în societatea românească, luptând împotriva discriminării de orice fel, a islamofobiei, antisemitismului şi încurajând la o convieţuire model a comunităţii musulmane din România în societatea în care trăieşte.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea