Vineri, 28 iunie 2013, la Sibiu s-au pus bazele primei retele de asistenta si adapostire a victimelor violentei în familie din Romania.

Sala de Conferinte a Academiei Evanghelice Transilvania din Sibiu a fost gazda întalnirii romano-germane cu tema ”Protectia si asistarea victimelor violentei în familie“, ocazie ce a prilejuit constituirea primei retele a centrelor de adapostire pentru victimele violentei în familie din Transilvania si din tara.

Înfiinţarea reţelei, la care au aderat pentru început adăposturi destinate victimelor violenţei în familie din judeţele Sibiu, Mureş, Braşov, Harghita şi Covasna, este unul dintre obiectivele proiectului românogerman „Dezvoltarea şi extinderea structurilor de reţea în asistenţa preventivă şi ambulatorie pentru victimele violenţei în familie”, desfăşurat de Diaconia Rheinland - Westfalen – Lippe, Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii din Tîrgu Mureş şi Asociaţia Femeilor din Sibiu, cu sprijinul financiar al organizaţiei Aktion Mensch din Germania. Scopul reţelei este schimbul de bune practici şi conceperea unor proceduri comune de lucru pentru situaţiile ce vizează relaţionarea şi referirea de cazuri între unităţile de primire în regim de urgenţă destinate victimelor violenţei în familie. Totodată se urmăreşte dezvoltarea competenţelor profesioniştilor care sunt implicaţi direct în lucrul cu victimele şi conceperea unui model de abordare integrată a violenţei în familie la nivelul comunităţilor deservite de membrii reţelei.

Printre obiective se numără şi organizarea de acţiuni comune de sensibilizare şi conştientizare a comunităţii cu privire la gravitatea violenţei în familie. Experienţa în domeniu a partenerilor precum şi disponibilitatea afirmată de colaborare constituie premisele realizării în Transilvania a acestui proiect inovator care îşi propune multiplicarea modelelor de bună practică ce oferă protecţie femeilor şi copiilor afectaţi de violenţă şi să schimbe cultura ignorării acestui fenomen.

Persoane de contact:

- Cristian Varodi, Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii +40 265 255532.

- Cristina Mates, Asociaţia Femeilor din Sibiu, +40 269 216580.

Sursa:Sibiu News.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea