SCRISOARE DESCHISĂ

Adresată Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat-Liberal (OF-PDL) şi conducerii Partidului Democrat-Liberal

 

Stimate Doamne, Stimaţi Domni,

Am aflat din presă despre cazul în care este implicat un membru PD-L din Argeş, Traian Tămagă, secretar executiv al filialei locale a PD-L Argeş, care, conform relatărilor mass-media, şi-a bătut logodnica și ar fi stropit-o cu benzină cu intenția de a-i da foc.

Din respect pentru electoratul pe care-l reprezentaţi, avem speranţa că nu veţi lăsa să treacă neobservat acest caz grav de violenţă asupra unei femei şi veţi proceda la excluderea din partid a lui Traian Tămagă, întrucât a dat dovadă de un comportament care este în totală disonanţă cu respectul pentru valoarea şi demnitatea fiinţei umane.

ONG-urile semnatare consideră că faptele de violență ale personalităților publice împotriva femeilor trebuie aspru sancționate inclusiv prin codurile deontologice ale structurilor din care fac parte, întrucât aceştia reprezintă lideri de opinie ce influențează percepția publicului despre comportamentele acceptabile în societate. Dacă rămân nesancționate, astfel de fapte se constituie în precedente ce contribuie la creșterea fenomenului violenței împotriva femeii. Dimpotrivă, dacă sunt sancționate public, vor conduce la descurajarea unor fapte similare în viitor.

Vă solicităm prin această scrisoare deschisă să acţionaţi la nivelul partidului, atât în cadrul organelor de conducere centrale, cât şi cele locale din Argeş, pentru a analiza şi sancţiona comportamentul de agresor al lui Traian Tămagă.

Vă solicităm de asemenea să formulaţi o poziţie publică prin care să atrageţi atenţia cu privire la gravitatea fenomenului violenţei asupra femeilor şi în care să vă precizaţi clar poziţia şi acţiunile în această privinţă.

Cerem Partidului Democrat-Liberal să dea un semnal de toleranţă zero faţă de violenţa împotriva femeilor!

 

Organizaţii semnatare:

Asociaţia Front

Societatea de Analize Feministe AnA

Centrul Filia

Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen (A.L.E.G.)

Fundația Proiectul de Educație Civică și Dezvoltare Academică

Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice

Asociaţia Anais

Centrul Parteneriat pentru Egalitate

Asociaţia Transcena

Ataşamente:
FişierDescriereMărime fişier
Download-ează fișierul (SCRISOARE DESCHISĂ catre OF PDL si conducerea PDL.doc)SCRISOARE DESCHISĂ catre OF PDL si conducerea PDL.doc 28 kB
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea