Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, deputatele Sulfina Barbu si Cristina Pocora, alaturi de reprezentanti ai societatii civile au semnat, joi, la Palatul Parlamentului, o declaraţie privind prezenta femeilor in Parlamentul Romaniei.

Semnatarii se obliga sa promoveze egalitatea de gen si implicarea egala a femeilor in deciziile politice, atat in interiorul partidelor, cat si in afara lor, sa transpuna Obiectivul nr. 3 de Dezvoltare al Mileniului adoptat la nivel global in obiectiv national, care stabileste reprezentarea femeilor in Parlament in proportie de minimum 30%, sa sustina modificarea legii electorale pentru cresterea numarului femeilor in Parlamentul Romaniei si sa promoveze accesul femeilor la functii de decizie si reprezentarea lor la nivel local si municipal.

"Chiar daca noi azi semnam un document, nu vom reusi atata vreme cat nu vom avea in spate si o legislatie care sa sprijine acest proces. Nu e un lucru bun faptul ca la ultimele alegeri parlamentare noi (femeile - n.r.) avem o rata de reprezentare de 9,77% din care 11,38% sunt femei in Senat si 5,84% sunt femei in Camera Deputaţilor. Personal cred ca rata de reprezentare a femeilor in politica romaneasca este foarte mica. Stam totusi mai bine in ceea ce priveste reprezentarea la nivel european, unde avem 36% femei", a precizat Anca Boagiu.

Mai multe: machiavelli.ro

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea