Femeile din UE castiga in medie cu 20% mai putin decat barbatii, pentru aceeaşi munca, astfel incat acestea au pensii mai mici. "35% dintre femeile cu varsta peste 65 de ani din UE traiesc in saracie, barbatii de aceeaşi varsta avand acelaşi risc in proportie de 16%", au aratat expertii prezenti, marti, la audierea cu tema "Cum le afecteaza saracia pe femeile din Uniunea Europeana". Femeile sunt de patru ori mai frecvent angajate cu norma partiala, au contracte pe durata determinata sau sunt nevoite sa lucreze fara contract, riscul de a nu-şi gasi loc de munca fiind mai mare in randul lor.
Eurodeputata Rovana Plumb: "2010 este Anul European de lupta impotriva saraciei şi excluziunii sociale, iar saracia are o dimensiune de gen: una din cinci femei din UE traieşte in saracie, acest lucru fiind valabil şi pentru unu din şapte barbati". Ea a subliniat ca femeile din Estul Europei sunt mai afectate de saracie in comparatie cu cele din Vest, in special in zonele rurale.
In Romania astfel de statistici sunt rareori discutate sau prezentate in spatiul public. Cifrele sunt plictisitoare si deseori, incomode.

Sursa: Mediafax

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea