Ministrul Muncii Ioan Botis a afirmat ca variantele de modificare a acordarii indemnizatiei pentru cresterea copilului vor fi analizate saptamana viitoare, continuand jocul de-a baba oarba inceput de Guvern cu privire la prevederile care reglementeaza concediul maternal. Cumva si natalitatea, care trebuie crescuta, a fost amestecata acum in discursul politic poticnit al guvernantilor. Este neclar ce ne asteapta: concediul maternal mai scurt, indemnizatie mai mare, stimultente, natalitate, Guvernul vorbeste...

despre tot si toate. Mai putin despre lipsa de crese si gradinite, despre calitatea sprijinului oferit de stat pentru ingrijirea si cresterea copiilor, despre solutii si alternative europene viabile sau despre dificultatile cu care se confrunta mamele intoarse la serviciu.

In acelasi timp Sulfina Barbu a declarat “In partid nu am avut nicio discutie pe tema asta, la niciun nivel - nici in Biroul Permanent, nici in Parlament, cu reprezentantii nostri. Am rezerve majore ca s-a facut un studiu de impact serios asupra natalitatii, iar in absenta unor solutii alternative serioase, viabile, nu voi vota un asemenea proiect. Intreaga Europa este intr-un proces accentuat de imbatranire a populatiei si nu ne permitem masuri care sa accentueze fenomenul, in loc sa il combata. Mi se pare mult prea putin sa stimulam financiar intoarcerea mamicilor la serviciu, e necesar un sistem de crese. Nu trebuie sa inventam nimic, exista acest sistem in Occident si functioneaza foarte bine.”

 

Sursa: Mediafax

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea