Pe parcursul acestei saptamani, s-a desfasurat o campanie despre calitatea femeilor din politica romaneasca. Doua interviuri puse fata in fata, cu psihologul Aurora Liiceanu si cu jurnalista Corina Dragotescu au scos in evidenta imaginea femeii din politica romaneasca.

La intrebarea, "care dintre femeile din politica romaneasca au reusit, in ultimii 20 de ani, sa schimbe ceva semnificativ?", Aurora Liiceanu a fost foarte radicala si a spus "niciuna". Insa, Corina Dragotescu a fost de parere ca Mona Musca a fost cea care a adus o schimbare in politica.

Aurora Liiceanu explica raspunsul ei: "Niciuna, pentru ca au venit in planul social, politic, cu valori care nu sunt necesare in politica. Merkel nu s-a evidentiat prin toalete si exhibitionism fizic, ci prin idei, solutii si prestigiu al seriozitatii. Ea, ca si Clinton, nu fac caz ca sunt femei, ci persoane publice cu raspundere si atentie la imaginea lor. La noi, cele care s-au impus au fie tupeu – gen "precupete" sau Chirite -, fie versiuni de papusi Barbie".

Si Adriana Saftoiu a vorbit despre imaginea femeii in politica si afirma: "Probabil ca daca Mona Musca ar fi fost mai atenta la gestionarea acelui moment (verdictul de politie politica dat de CNSAS - n.r.), altfel ar fi fost deznodamantul. Una peste alta, doamna Musca a platit un pret incomparabil mai mare fata de alti "barbati" care troneaza in politica desi dosarele lor sunt mult mai grele si mai incriminatorii (…) O nedreptate care nu stiu nici cand si nici daca se va repara".

Sursa: www.evz.ro/

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea